...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

Για επίθεση αυτοκτονίας κάνει λόγο η αστυνομία
Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν της 11 το πρωί στην πλατεία Ταξίμ, στο κεντρικότερο σημείο της Κωνσταντινούπολης. Στόχος φέρεται να ήταν λεωφορεία της αστυνομίας.

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός, με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για τον δράστη και να κάνει λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.
Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης, ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι: Δέκα αστυνομικοί και δώδεκα πολίτες. Δύο από τους αστυνομικούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν, δήλωσε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν την έκρηξη ένα άνδρας επιχείρησε να "εισβάλλει" σε ένα από τα αστυνομικά οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή.


Για επίθεση αυτοκτονίας έκανε λόγο και ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης.
Ερντογάν: Η επίθεση δεν θα πλήξει τους στόχους της Τουρκίας
“Δεν θα επιδειχθεί καμία επιείκεια σε αυτούς που θέλουν να πλήξουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Τουρκία. Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να πλήξει τους στόχους της Τουρκίας για ενότητα, αδελφοσύνη και ανάπτυξη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε μίαα μέρα πριν από τη λήξη της κατάπαυσης του πυρός που είχε ανακοινώσει το ΡΚΚ.
 Η περιοχή έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος βομβιστών αυτοκτονίας. Στις 27 Μαρτίου 1999 επίθεση που αποδόθηκε στο PKK είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ πολιτών και τριών αστυνομικών. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2001, σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας κατά αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν έξω από το προξενείο της Γερμανίας. Είχαν σκοτωθεί δύο αστυνομικοί και ένας Αυστραλός πολίτης, ενώ είχαν τραυματισθεί 13 αστυνομικοί και οκτώ πολίτες. Η επίθεση είχε αποδοθεί στον αριστερή οργάνωση Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C).

Δεν τραυματίστηκαν Έλληνες

Οι τουρκικές αρχές γνωστοποίησαν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες που νοσηλεύονται μετά την έκρηξη.
Διευκρίνισαν ότι μια Ελληνίδα μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο Ταξίμ, τραμυστισμένη ελαφρά, αλλά πήρε αμέσως εξιτήριο. Στα επείγοντα μεταφέρθηκαν ακόμη ένας Ιρανός και ένας Τουρκοκύπριος.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου