...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Συμφωνία Tρόϊκας - Παπακωνσταντίνου για την επικαιροποίηση του μνημονίου ...


Ως νέες προσλήψεις θα λογίζονται οι μετατάξεις υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, υπό τον κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις».
Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την επικαιροποίηση του μνημονίου στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών.
Με δεδομένο ότι το δημοσιονομικό σκέλος είχε «κλείσει» με τον νέο προϋπολογισμό, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, είχαν εστιάσει στις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (όπως με τις μετατάξεις υπαλλήλων), στην αγορά εργασίας (επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας) και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετατάξεις των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» από το Δημόσιο. «Μεσοβέζικη λύση» βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της επιλογής μεταξύ επιχειρησιακών ή κλαδικών συμβάσεων. Η τρόικα ζητεί επίσης να επιταχυνθούν οι κινήσεις και όσον αφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως και στο άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των «κλειστών επαγγελμάτων».

Στις συζητήσεις με την κυβέρνηση έχει τεθεί, παράλληλα, το ζήτημα να υλοποιηθούν νωρίτερα ορισμένες αλλαγές, οι οποίες, με βάση τις αρχικές δεσμεύσεις του μνημονίου, θα υλοποιούνταν από το β΄ εξάμηνο του επομένου έτους.
Το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο 15νθήμερο, ενώ αύριο το πρωί, η τρόικα παρουσιάζει, σε συνέντευξη Τύπου, τα συμπεράσματα από τον πρόσφατο έλεγχο της οικονομίας. Με βάση το πόρισμα των ελεγκτών, το ΔΝΤ θα αποφασίσει να εκταμιεύσει τον Δεκέμβριο το τμήμα της τρίτης δόσης του δανείου που του αναλογεί, ενώ από την πλευρά της, η ευρωζώνη θα προχωρήσει στην εκταμίευση του δικού της μεριδίου τον Ιανουάριο.
Το νέο «τεστ» για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου, προσδιορίζεται χρονικά για τον προσεχή Μάρτιο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου