...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Με δυναμικές διαμαρτυρίες η...υποδοχή της Υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων!

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 65ης Συνόδου των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο, η οποία έχει χαρακτηριστεί κρίσιμη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι πρυτάνεις των ΑΕΙ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το κείμενο της διαβούλευσης για τον νέο νόμο - πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να κοινοποιηθεί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου. Στις σημερινές εργασίες της Συνόδου, το απόγευμα, θα συμμετάσχει και η υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Αννα Διαμαντοπούλου.
Η επιστολή των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ προς τον προεδρεύοντα της Συνόδου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννη Παλλήκαρη, με την οποία του ανακοινώνουν την απόφασή τους να μην παραστούν στις εργασίες και το ψήφισμα του ΕΜΠ είναι ενδεικτικά των προθέσεών που υπάρχουν στις διοικήσεις των ΑΕΙ της χώρας.

«Η Σύγκλητος του ΕΜΠ πιστεύει ότι οι μεταρρυθμιστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, η απαξίωση και η ταπείνωση του δημόσιου Πανεπιστημίου και των λειτουργιών του έχουν ως στόχο να πλήξουν το δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να συρρικνώσουν περαιτέρω την κρατική χρηματοδότηση και να προλειάνουν το έδαφος για ιδιωτικά ΑΕΙ, με ολέθριες για τον τόπο επιπτώσεις» ενώ χαρακτηρίζει το προσκλητήριο κείμενο του διαλόγου «προκλητικό στις ισοπεδωτικές γενικεύσεις και αστήρικτες καταγγελίες του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου.
Στο μεταξύ, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο και τις σχολές των ΤΕΙ Κρήτης μαζί με καθηγητές ΔΕΠ και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας υποδέχονται με μια "Αντισύνοδο", τη Σύνοδο των πρυτάνεων και εναντιώνονται στις αλλαγές που προωθεί με νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης.
Σήμερα, με κάλεσμα και προς την κοινωνία του Ρεθύμνου οι φοιτητικές παρατάξεις και οι σύλλογοι καθηγητών πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας με μεγάλη συμμετοχή, και για το λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί στην πόλη του Ρεθύμνου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ αυστηρά μέτρα φρούρησης εφαρμόζονται στο ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος.

Στο μεταξύ, στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας υπήρξε μεγάλη συμμετοχή παρά την έντονη αλλά διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου