...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

«Αιφνιδιασμός» το σχέδιο του Χιμένεθ για τίτλο στην ΑΕΚ

Αθήνα
Την τακτική του αιφνιδιασμού θα χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ για να... κλέψει
το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με 

όσα δήλωσε ο προπονητής της Ένωσης, Μανόλο Χιμένεθ στο κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας.

«Θέλουμε να αιφνιδιάσουμε τα φαβορί, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός. Παράλληλα, ο Χιμένεθ άφησε και πάλι αιχμές για την προετοιμασία που έκανε ο Μπάγεβιτς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ:

- Κατ' αρχάς, Μανόλο, συγχαρητήρια για την πρόσληψη. Φαντάζομαι ότι ήθελες εδώ και καιρό να εργαστείς ξανά…
«Η αλήθεια είναι ότι πράγματι είχα μεγάλη διάθεση. Ο χαρακτήρας μου δεν είναι τέτοιος ώστε να νιώθω άνετα περιμένοντας την απόλυση ενός συναδέλφου για να δουλέψω στην Ισπανία, η οποία ήταν η προτεραιότητά μου. Προέκυψε λοιπόν η ευκαιρία της ΑΕΚ και πραγματικά είμαι χαρούμενος για την απόφαση που πήρα να έρθω στην Ελλάδα».

- Και προς το παρόν τουλάχιστον τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα: 4-0 τον Άρη και νίκη επί του Παναθηναϊκού...
«Ναι, ο Παναθηναϊκός είναι ο τωρινός πρωταθλητής. Για να καταλάβουν οι Ισπανοί φίλαθλοι, οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ομάδα στην οποία βρίσκεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι βάσει μπάτζετ οι δύο μεγάλοι.

»Όσον αφορά την ιστορία, η ΑΕΚ είναι η τρίτη δύναμη αλλά έχει να πάρει τίτλο από το 2002. Είχε οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί να ανακάμψει. Γι’ αυτό με προσέλαβε, για να ξεκινήσω μια τέτοια προσπάθεια από τη βάση, από το φυτώριο».

- Ύστερα από αυτά τα δύο ματς οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται κοντά σας στη βαθμολογία. Μπορείτε να σκέφτεστε το πρωτάθλημα;
«Βλέποντας τη δυναμική αυτών των δύο ομάδων και τη δυνατότητα να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, φαντάζει δύσκολο. Αλλά εμείς με ταπεινότητα, δουλειά και κυρίως αφιερώνοντας πολύ χρόνο σε ποδοσφαιριστές που δεν είναι στην ελίτ του διεθνούς ποδοσφαίρου, που δεν είναι πολύ γνωστοί, και βγάζοντας ποδοσφαιριστές από τις υποδομές, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί συγκριτικά με αυτούς.

»Θα προσπαθήσουμε να αιφνιδιάσουμε αυτές τις ομάδες και να είμαστε η ομάδα που θα κάνει την έκπληξη. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος στην Ισπανία να αιφνιδιάσει Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα».

- Κρίμα, όμως, αυτό που συνέβη στο Europa League. Τι έγινε με την Αντερλεχτ;
«Τα παιδιά βρέθηκαν σε μια δύσκολη μετάβαση. Είναι σε τρεις διοργανώσεις, έκαναν μια προετοιμασία λίγο... περίεργη, γιατί ο προηγούμενος προπονητής δεν είχε την εμπιστοσύνη της ομάδας, το προηγούμενο τεχνικό τιμ δεν δούλευε με φυσιολογικό ρυθμό. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν έχει κάνει προετοιμασία για να παίζει σε τρεις διοργανώσεις και αυτό το πληρώνει.

»Ήρθαμε και βρήκαμε ένα ρόστερ με έξι τραυματίες. Με την Αντερλεχτ αλλά και στο πρώτο ματς κόντρα στον Άρη τραυματίστηκαν τρεις ποδοσφαιριστές. Και όταν απαιτείς την απόλυτη ένταση, το πληρώνουν οι παίκτες. Αυτό είναι το πρόβλημα. Όπως και το να παίζουμε δύο αγώνες την εβδομάδα, τρεις αγώνες σε οκτώ μέρες, και να μην έχεις ένα ευρύ ρόστερ».

- Απ’ ό,τι συνάντησες στην ΑΕΚ, τι νοσταλγείς από τη Σεβίλλη και τι ξεχωρίζεις ως θετικό;
«Αυτό που βρήκα στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι η μεγάλη θέληση για πρόοδο, για βελτίωση, η φιλοδοξία για να κάνουν πράγματα. Πράγματι, είναι στο πλευρό μας οι παίκτες και όλοι στον σύλλογο γιατί βλέπουν ότι η ιδέα μας μπορεί να τους βοηθήσει να 'μεγαλώσουν'.

»Στα αρνητικά, είναι κρίμα που μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως η ΑΕΚ, δούλευε για χρόνια σε… ευθεία γραμμή και τώρα χρειάζεται αναδόμηση για να γίνει ξανά αυτό που της αξίζει λόγω κόσμου και ιστορίας».


Ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Σκόκο

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομα του Νάτσο Σκόκο. Αυτή τη φορά στο παιχνίδι φαίνεται να εμπλέκεται η Μπενφίκα, τουλάχιστον όπως αναφέρει η εφημερίδα «Record».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της ο Σκόκο δείχνει απρόθυμος να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ και είναι πιθανόν οι «αετοί» της Λισαβώνας να κάνουν κίνηση για την απόκτησή του.

Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν και ο Σκόκο δείχνει απρόθυμος να δεχθεί τους όρους που του προτείνονται από την Ελληνική ομάδα για να ανανεώσει. Αν τελικά, η Μπενφίκα κάνει την κίνησή της, αυτή θα αφορά την αγωνιστική περίοδο 2011-12, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από www.sport.gr
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου