...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Χάος στα Πρωτοδικεία για τις ανακηρύξεις συνδυασμών...

Πραγματικό αλαλούμ δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών στα Πρωτοδικεία σε ό,τι αφορά στην ανακήρυξη των συνδυασμών.
Οι συνδυασμοί - όπως προέβλεπε η νομοθεσία - ανακηρύχθηκαν προχτές Σάββατο 23 του μηνός, αλλά οι σχετικές αποφάσεις διαφέρουν από Πρωτοδικείο σε Πρωτοδικείο. Αλλες αποφάσεις ακολουθούν τις τελευταίες οδηγίες του ΥΠΕΣ και άλλες όχι, ενώ χτες - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - Πρωτοδικεία της χώρας προέβαιναν σε αλλαγή των αρχικών τους αποφάσεων για να προσαρμοστούν στα δεδομένα που το υπουργείο Εσωτερικών καθόρισε την τελευταία στιγμή.

Θυμίζουμε ότι στις 21 Οκτώβρη, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, στάλθηκαν εγκύκλιοι - που θα έπρεπε να σταλούν πολύ καιρό πριν - με οδηγίες προς τους δικαστικούς για το πώς θα γίνουν οι ανακηρύξεις των συνδυασμών. Ακόμη χειρότερα, την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα, στάλθηκε διορθωτική εγκύκλιος των αρχικών εγκυκλίων. Η ονομασία και περιγραφή των εκλογικών περιφερειών που απαιτούνται για την ανακήρυξη των συνδυασμών με βάση αυτές τις εγκυκλίους δεν υπάρχει ούτε στον «Καλλικράτη» ούτε στις αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του «Καλλικράτη». Π.χ. διοικητική διαίρεση σε Δυτικό, Κεντρικό, Ανατολικό Τομέα Πειραιά δεν προβλέπεται πουθενά. Επίσης οι Πατρινοί εντελώς ξαφνικά απέκτησαν «Αρκτικό τομέα» και «κοινότητες αρκτικού τομέα»!!! Οι ίδιες εγκύκλιοι, που δημοσιεύτηκαν την τελευταία στιγμή, σε ό,τι αφορά τα δημοτικά ψηφοδέλτια, προβλέπουν σημαντικές διαφορές στην περιγραφή των εκλογικών περιφερειών, σε σύγκριση με τα αναφερόμενα στον «Καλλικράτη», αλλά και στις υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους για τη μορφή και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων. Τέλος, μνημείο κυβερνητικής ανευθυνότητας αποτελεί το γεγονός ότι η διορθωτική εγκύκλιος της 21ης Οκτώβρη ενώ αναφέρεται στον Πειραιά, δεν στάλθηκε στο Πρωτοδικείο της πόλης.
Παρ' όλα αυτά κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών Γ। Ραγκούσης υποστήριξε ότι το υπουργείο είναι πανέτοιμο και έχει λάβει όλα τα μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας!!!
πηγη:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου