...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το συνέδριο των 'Ναρκομανών ανωνύμων' στην Κρήτη

Αρχίζει το πρωί της Παρασκευής 29 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το 9ο Πανελλαδικό Συνέδριο των Ναρκομανών Ανωνύμων, που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal, στη Χερσόνησο. Οι Ν.Α. είναι μια παγκόσμια μη κερδοσκοπική αδελφότητα ανδρών και γυναικών για τους οποίους τα ναρκωτικά είχαν γίνει κύριο πρόβλημα. Οι Ν.Α. είναι εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας. Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής απ’ όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ.

Το πρόγραμμά των Ν.Α. εστιάζεται στον εθισμό και στη διαδικασία ανάρρωσης από αυτόν. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι κανείς μέλος, είναι η επιθυμία να σταματήσει να κάνει χρήση. Δίνεται έτσι μια ελπίδα στο ναρκομανή που αναζητά ανάρρωση να ζήσει ελεύθερος από τα ναρκωτικά.


Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι ξεκίνησαν στις ΗΠΑ το 1953.Στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα Ν.Α. ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα, με δυο συγκεντρώσεις την εβδομάδα. Κάθε ομάδα είναι αυτόνομη και αυτοσυντήρητη, αρνούμενη εξωτερικές συνεισφορές. Σήμερα υπάρχουν 28 ομάδες και γίνονται 112 συγκεντρώσεις την εβδομάδα, σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρκόπουλο, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Ναύπλιο, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης γίνονται ομάδες παρουσίασης σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το 9ο Πανελλαδικό Συνέδριο των ΝΑ που θα γίνει στο ξενοδοχείο ALDEMAR Knossos Royal στη Χερσόνησο Ηρακλείου είναι ανοιχτό για το κοινό που θέλει να ενημερωθεί για τη δράση των Ν.Α., καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των 25 ευρώ και για τις τρεις ημέρες του συνεδρίου. Η παρουσίαση του προγράμματος από μέλη των Ν.Α. καθώς και κεντρικά μοιράσματα από πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών θα γίνει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 17:30 στον ίδιο χώρο και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ • Προσέλευση 17.30 • Έναρξη – Καλωσόρισμα
• Προσωπικές ιστορίες • Ερωτήσεις – Απαντήσεις, μέλη του Ν.Α. θ’ απαντήσουν στις ερωτήσεις • Κλείσιμο
Τ.Θ. 75064 Καλλιθέα 17610
www.na-greece.gr info@na-greece.gr Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 210.3474777

www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου