...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αντιφασιστική πορεία χθες στο Ρέθυμνο για τη φωτιά στο στέκι του Πανεπιστημίου


Αντιφασιστική πορεία χθες στο Ρέθυμνο για τη φωτιά στο στέκι του Πανεπιστημίου


Πολυπληθής ήταν η χθεσινή αντιφασιστική πορεία στο Ρέθυμνο με αφορμή την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο στέκι του Πανεπιστημίου, το βράδυ του Σαββάτου.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «η επίθεση στο Στέκι εντός του πανεπιστημιακού ασύλου, και ιδίως τη μέρα που στο Ρέθυμνο διοργανώθηκε μια από τις μαζικότερες και δυναμικότερες, για τα δεδομένα της πόλης, πορεία των τελευταίων χρόνων, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί… Ο εμπρησμός του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού αποτελεί μέρος της κλιμακούμενης δράσης των φασιστών όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά και σε όλη τη χώρα.
Σε τοπικό επίπεδο να θυμηθούμε τα ρατσιστικά συνθήματα μίσους στους τοίχους σχολείων και της πόλης, τους τραμπουκισμούς αντιφασιστών μαθητών, εκφοβισμό μεταναστών, τις επιθέσεις σε άτομα που δεν εντάσσονται στα πρότυπα «καθαρότητας» είτε σε επίπεδο εμφάνισης είτε σε επίπεδο κοινωνικής προσέγγισης. Τα υβριστικά συνθήματα στην ομιλία του Μ. Γλέζου και στο περίπτερο του ΣΥΝ και στα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων. Την επίθεση και βαρύ ξυλοδαρμό πολιτικοποιημένου φοιτητή το Μάρτιο του 2009 την ώρα που σχόλαγε από τη δουλειά του, την επίθεση σε άλλο πολιτικοποιημένο φοιτητή το Μάρτιο του 2010 στο πανεπιστήμιο αλλά και ξυλοδαρμούς μεταναστών… Αντίστοιχες επιθέσεις έχουν γίνει, πρόσφατα, σε αντίστοιχους κοινωνικούς χώρους, σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται σε συντονισμό με την κρατική καταστολή και την πίεση που ασκεί η κυριαρχία».

goodnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου