...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μάθημα αξιοπρέπειας από οδηγό του ΚΤΕΛ

Μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας προς την κοινωνία αλλά και προς το πολιτικό μας σύστημα, στους «πονηρούς» καιρούς «της αρπαχτής» και της... οικονομικής κρίσης, έστειλε χθες από τη Μεσσηνία ο 30χρονος οδηγός του ΚΤΕΛ Σταύρος Σπανούδης.
Ο Στ. Σπανούδης τα είπε όλα σε 5 λέξεις: «Οι φτωχοί εργαζόμενοι έχουμε ήθος»

Ο Στ.Σπανούδης τα είπε όλα σε 5 λέξεις: «Οι φτωχοί εργαζόμενοι έχουμε ήθος»



Ο οδηγός βρήκε στον χώρο των αποσκευών του λεωφορείου του ένα τσαντάκι που περιείχε 250000 ευρώ σε μετρητά (!) και το παρέδωσε αμέσως στον ιδιοκτήτη του που ήταν ένας 65χρονος Ελληνοαμερικανός.



Ο ίδιος μιλώντας στην «Ε» περιέγραψε την πρωτόγνωρη -όπως τη χαρακτήρισε- εμπειρία του αλλά και τα συναισθήματα που ένιωσε όταν βρήκε και παρέδωσε το μικρό «θησαυρό».
«Βρήκα το τσαντάκι στον χώρο των αποσκευών που βρίσκεται κάτω από το λεωφορείο. Ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός το είχε βάλει εκεί, όπως μου είπε μετά, επειδή φοβόταν να το έχει μαζί του μέσα στο όχημα. Το άνοιξα και έκπληκτος είδα ότι είχε μέσα πακέτα με κολλαριστά χαρτονομίσματα. Τα μέτρησα. Ηταν 250.000 ευρώ.
»Μέσα σε δευτερόλεπτα αποφάσισα ότι έπρεπε να τα επιστρέψω στον ιδιοκτήτη τους. Δεν μου κολλούσε στην ψυχή μου αυτή η ατιμία. Και δεν το μετάνιωσα. Μέσα μου νιώθω υπέροχα. Και μάλιστα διπλά υπέροχα γιατί με την πράξη μου στέλνω κι ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι όλοι εμείς οι φτωχοί εργαζόμενοι έχουμε αξιοπρέπεια, τιμιότητα και ήθος», ανέφερε στην «Ε».
Μιλώντας για τη ζωή του, ο 30χρονος μας είπε ότι από 16 ετών είναι ορφανός από γονείς καθώς αυτοί χάθηκαν σε τροχαίο ατύχημα και ότι η γιαγιά και ο παππούς του είχαν αναλάβει να τον μεγαλώσουν με χίλια δυο βάσανα και οικονομικά προβλήματα. «Αυτοί οι άνθρωποι με μεγάλωσαν και με έμαθαν να είμαι τίμιος. Και είμαι υπερήφανος γι' αυτό», λέει ο Σταύρος Σπανούδης.
«Το παλικάρι εργαζόταν στα φορτηγά και πριν από περίπου δύο μήνες όταν ξέμεινε από δουλειά ήρθε στο ΚΤΕΛ και ζήτησε εργασία. Τον προσλάβαμε με μισθό περίπου 1.500 ευρώ τον μήνα και σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς αποδείχθηκε ότι ο Σταύρος είναι για όλους εμάς ένας ήρωας και το υπόδειγμα της τιμιότητας. Νιώθουμε απέραντη χαρά που έχουμε κοντά μας αυτόν τον άνθρωπο», δήλωσε συγκινημένος στην «Ε» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Νικήτας Μπούρας.
Οπως έγινε γνωστό, ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός είχε πουλήσει πρόσφατα τα κτήματά του στην Πύλο και τα χρήματα προορίζονται για την περίθαλψη συγγενικού του προσώπου που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Πηγή : Enet

1 σχόλιο: