...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ακροδεξιοί Ρατσιστές επιτέθηκαν στον Αλ. Αλαβάνο


Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια απο ρατσιστικές ομάδες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, με την "Ελεύθερη Αττική", Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πραγματοποιεί, το απόγευμα της Παρασκευής, περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.
Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην Πλατεία είχε το ρόλο της συγκάλυψης.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι "η "Ελεύθερη Αττική" δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο,ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά αλλού".

Η Κίνηση "Απελάστε το ρατσισμό" κατήγγειλε ότι μιά νεαρή κοπέλα - μέλος της Κίνησης, χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της.


Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης που υπέστη ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας πως «όσοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν την πολιτική αντιπαράθεση, την ουσία δηλαδή της δημοκρατικής διαδικασίας, με τέτοιου είδους ευτελιστικές ενέργειες, στρέφονται κατά της δημοκρατίας και καταδικάζονται από ολόκληρη την κοινωνία».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε από την Πάτρα όπου περιοδεύει: «Με ειδοποίησαν ότι στον Άγιο Παντελεήμονα χτύπησαν τον κ. Αλαβάνο. Όποιος και να το έκανε, καταδικάζω την ενέργεια. Ο πολιτικός πρέπει να έχει την ευχέρεια να μιλάει ελεύθερα όπου εκείνος κρίνει. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Βέβαια κάποιοι που στο παρελθόν στήριξαν τους αναρχικούς δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν πήγαιναν βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. σε διάφορες περιοχές και αποκρούονταν από τους αναρχικούς. Ούτως η άλλως εμείς καταδικάζουμε αυτή την πράξη».
"Το έχουμε πει πολλές φορές: η Αθήνα είναι μία πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στον Αγ. Παντελεήμονα "κάποιοι" θεωρούν την πλατεία σπίτι τους, άσυλο επικίνδυνων για τη δημοκρατία ιδεών. Η επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο δείχνει ότι τα ρατσιστικά στοιχεία έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να μπει ένα τέλος στους θυλάκους βίας της Αθήνας."
"Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα επεισόδια σε βάρος του Αλέκου Αλαβάνου η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της", δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ , Νίκος Σοφιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου