...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΚΡΑΤΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ...


Έκκληση προς την κοινωνία έκανε για μια ακόμη φορά ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, με αφορμή μια ακόμη σύλληψη ενός Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος ετοιμαζόταν να διοχετεύσει στα στέκια της πόλης 1,5 κιλό ηρωίνης και 600 γραμμάρια χασίς.
Ο κ. Γιάννης Μεσοδιακάκης ζήτησε τη συνδρομή όλων για να καταφέρει η ΕΛ.ΑΣ. να καταπολεμήσει τα κυκλώματα των ναρκωτικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Αλβανοί έμποροι, οι οποίοι έχουν στόχο το εύκολο κέρδος, ουσιαστικά σκοτώνουν τη νεολαία του νησιού.
«Βλέπουμε ότι το χονδρικό εμπόριο των σκληρών ναρκωτικών γίνεται από μια ορισμένη εθνικότητα. Το κίνητρο αυτών των ανθρώπων είναι καθαρά το οικονομικό όφελος.


Η καταστολή, που είναι και αρμοδιότητα της ΕΛ.Α.Σ., από μόνη της δεν μπορεί να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι ποσότητες που κατάσχονται είναι η κορυφή του παγόβουνου. Φανταστείτε πόσες διακινούνται χωρίς να τις κατασχέσουμε. Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε ουσιαστικοί ως κοινωνία για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, πρέπει το τρίπτυχο πρόληψη - καταστολή - αποθεραπεία να λειτουργήσει σε όλες τις εκφάνσεις του για να έχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούμε ως κοινωνία. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξακολουθούν να εμπορεύονται το θάνατο και να σκοτώνουν τη νεολαία μας» τονίζει ο κ. Μεσοδιακάκης.
Ο ταξίαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στις διαστάσεις του φαινομένου, παρά τις σημαντικές επιτυχίες των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης στην κατάσχεση ναρκωτικών το τελευταίο χρονικό διάστημα.
«Είναι ανησυχητικό το φαινόμενο ότι η κοινωνία είναι δεκτική στην απορρόφηση αυτών των ποσοτήτων και καταδεικνύεται ότι πάρα πολλά άτομα έχουν εμπλακεί σε αυτόν τον κυκεώνα. Οι άνθρωποι που εμπορεύονται τις ποσότητες δεν έχουν ανθρωπιστικά στοιχεία μέσα τους και αν δεν γίνει κάτι από όλη την κοινωνία, τότε θα συνεχίσει η νεολαία μας να είναι θύμα τους. Καιρός είναι η ίδια η κοινωνία να αποβάλει αυτά τα στοιχεία από τις τάξεις της» καταλήγει ο κ. Μεσοδιακάκης.
Διακινούσε μεγάλες ποσότητες
Ο έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, συνελήφθη, έχοντας προλάβει να διοχετεύσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, για τον ίδιο ήταν η δεύτερη σύλληψη, μιας και πριν από περίπου έναν μήνα είχε ξανασυλληφθεί με ποσότητα 15 γραμμαρίων κοκαΐνης.
«Είναι ένα άτομο το οποίο μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν. Είχε συλληφθεί πριν από έναν μήνα, αλλά και πριν από δύο χρόνια, πάλι για κατοχή ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών και είχε κάνει φυλακή δύο χρόνια» αναφέρει ο διοικητής των ΤΑΕ Ηρακλείου Μανόλης Σαμαριτάκης
Το βράδυ της Δευτέρας, οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου κατάφεραν να τον συλλάβουν. Η επιχείρηση στήθηκε μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, έπειτα από πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην Υπηρεσία για τη δράση του 37χρονου.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που εκείνος έβγαινε από το σπίτι του για να πάει στο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, το οποίο και χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης - απόκρυψης των ναρκωτικών
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τρεις νάιλον συσκευασίες τυλιγμένες σε μονωτική ταινία που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 1.531 γραμμαρίων. Έξι νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 600 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με δυνατότητα ζύγισης από 1 έως 5 κιλά.
Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 8.635 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Η αστυνομία για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναζητά ένα ακόμη άτομο.
Ο παιδικός κουμπαράς
Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό που βρέθηκε να υπάρχει μέσα στον παιδικό κουμπαρά ενός εκ των δύο μικρών παιδιών του. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι μέσα σε αυτόν υπήρχε ένας μικρός θησαυρός αξίας 600 ευρώ!
«Από το είδος των ευρημάτων καταλαβαίνει κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με τεκμηριωμένη εμπορία διαφόρων ναρκωτικών ουσιών» τονίζει ο κ. Σαμαριτάκης.

Πηγή: tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου