...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0


Ο ενθουσιασμός του γηπεδούχου και η αναζήτηση των πατημάτων του φιλοξενούμενου λίγο έλειψε να φέρουν γκολ από τα αποδυτήρια στην ΑΕΚ. Στο 35ο δευτερόλεπτο ο Ουρτάδο έκανε λάθος εκτίμηση και ο Πάρντο απειλήθηκε για πρώτη φορά στο ντέρμπι.
Αυτή η… φόρα της ΑΕΚ κορυφώθηκε στο 15ο λεπτό, όταν ο Γιάχιτς, βλέποντας ότι με τον Χολέμπας αντίπαλο μπορεί να ξανοιχτεί και να πάρει χώρους, έφτασε έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και με δυνατό δεξί σουτ ανάγκασε τον Πάρντο να απογειωθεί και να διώξει σε κόρνερ.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο στον Ολυμπιακό και οι παίκτες του Βαλβέρδε επιχειρούσαν τη διάσπαση της αμυντικής γραμμής της Ένωσης με προωθήσεις από τα άκρα αλλά και κάθετες μπαλιές. Σε μία από αυτές, ο Φουστέρ έβγαλε τον Μιραλάς με μόνο αντίπαλο τον Αραμπατζή, αλλά ο Βέλγος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ. Αφετηρία και πάλι ο Γιάχιτς, η σέντρα του οποίου… προσγειώθηκε στο κεφάλι του Λεονάρντο, με τον Βραζιλιάνο να αστοχεί κυρίως επειδή δεν περίμενε ότι θα βρεθεί μόνος σε τόσο πλεονεκτική θέση.
Η είσοδος του Πάντελιτς με την έναρξη του δευτέρου μέρους και η οπισθοχώρηση του Μιραλάς έδωσαν ταχύτητα στη γραμμή πίσω από τον Σέρβο.
Στο 56ο λεπτό, ο Λεονάρντο βρέθηκε να μαρκάρει μέσα στην περιοχή τον Πάντελιτς. Αυτό το «miss match» είχε ως συνέπεια την ανατροπή του Σέρβου από τον Βραζιλιάνο. Ο Ντουντού έστησε την μπάλα στη βούλα για να διερύνει, θαρρείς, το αρνητικό ρεκόρ του φετινού Ολυμπιακού με ακόμα ένα πεταμένο πέναλτι (μετά από εκείνα των Ιμπαγάσα και Ριέρα).
Η ΑΕΚ απείλησε τον Ολυμπιακό στο 79’ χάρη σε ευφυέστατη κίνηση του Ροζέριο, ο οποίος, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή δίνοντας πάσα στον Μπλάνκο τη στιγμή που δεν περίμενε κανείς। Το σουτ του Αργεντινού κόντραρε στο τείχος των ερυθρολεύκων και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πάρντο.

Οπως σύντομα αποδείχθηκε, ο Αργεντινός δεν αρκέστηκε στην προειδοποιητική βολή. Τη στιγμή που ο τέταρτος ετοιμαζόταν να δείξει το επιπλέον 4λεπτο και αφού ο Ντιόπ βρήκε χώρο και διείσδυσε από τα αριστερά, ο Μπλάνκο είδε φάτσα το τέρμα του Πάρντο και πέτυχε το εύκολο όσο και "χρυσό" γκολ.
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ισοφαρίσει στην εκπνοή, όταν, μετά από λάθος του Δέλλα, ο Πάντελιτς κατέβασε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Αραμπατζή και δοκίμασε το σουτ της απελπισίας πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια। Τέλος...


contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου