...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

500.000 ευρώ, για ένα καφεδάκι στούς εργατοπατέρες...


Το δάνειο που πήρε με προκλητικό τρόπο, κάτω από το τραπέζι η ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ από την ΔΕΗ, στέλνοντας περίπατο και την δέσμευση του πρωθυπουργού για «opengov», δεν το γνώριζε το υπουργείο ενέργειας!; Οι υπογραφές έπεσαν 2 ημέρες (17 Νοέμβρη) πριν ο Φωτόπουλος και η συνδικαλιστική κρατικοδίαιτη «Πασοκοδεξιο"αριστερή"» νομενκλατούρα ακυρώσουν την συνάντηση τρόικας με ηγεσία υπουργείου ενέργειας, στήνοντας σε θέση προσοχής και τον Υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη και την Υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη. Στην κοινή καθημερινή γλώσσα «ΣΟΥΖΑ»

Βέβαια το υπουργείο, που δεν γνώριζε για το δάνειο, κέρδισε χρόνο από το να συναντήσει τους «κακούς» που μας δίνουν το δάνειο , που θα ρωτούσαν ένα απλό, τους υπό τον Φωτόπουλο εργαζόμενους στο υπουργείο υπουργούς... Παιδιά τι κάνετε για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας!; Συνεπώς κέρδισαν χρόνο οι «Φωτοπουλυπουργοί».

Άρα άντε να μου βγάλεις από το μυαλό ότι...
τα 500.000 ευρώ δεν ήταν το "ευχαριστώ" για τις υπηρεσίες των «Φωτόπουλων» προς την κυβέρνηση και ότι το στήσιμο των υπουργών δεν το είχαν κάνει πρόβα στο κρατικό θέατρο... Για ένα καφεδάκι!!!

Το δεύτερο που θέλω να γράψω και να προβληματιστούμε αγαπητοί αναγνώστες είναι το εξής: Ποιανού είναι τα λεφτά ρε μάγκες της ΔΕΗ που τα δανείζεται έτσι;! Είναι από το υστέρημα σας , από τις περιούσιες σας, από έρανο ίσως... Είναι λεφτάκια του ελληνικού λαού που τόσα χρόνια χρηματοδοτεί αυτούς τους ρεμπεσκέδες που έχουν να δουν πυλώνα, να βάλουν κάρβουνο στο εργοστάσιο και να πιάσουν κατσαβίδι, από τότε που πέρασαν στο κτήριο της ΓΕΝΟΠ (η ΔΕΗ το έχει αγοράσει!).

Τα 500.000 ευρώ είναι το ετήσιο συμπλήρωμα των όσων είχαν προϋπολογιστεί για ΓΕΝΟΠ και ΟΚΔΕ «κοινωνικές δραστηριότητες!!!» Για το έτος 2009, 810.761,86 ευρώ και το 2010, 820.553,06 για τη ΓΕΝΟΠ & Για το έτος 2009, 2.454.397,51 ευρώ και το 2010, 2.581.685,60 για την ΟΚΔΕ!

Για τα χρήματα αυτά, που βγαίνουν από το ταμείο των ελλήνων καταναλωτών, που είναι συμμέτοχοι στη ΔΕΗ γιατί το 51% ανήκει στο δημόσιο και άρα έχουμε ΟΛΟΙ εμείς ένα ενσωματωμένο ποσοστό στην επιχείρηση, πρέπει να δίνουν αναλυτικό λογαριασμό , σε ποια τσέπη πηγαίνει το κάθε ευρώ. Πρέπει να δίνουν, αφού δεν θέλουν να μαζέψουν μόνοι τους οι συνδικαλιστές τις εισφορές από τους εργαζόμενους, λόγο, πριν κατεβάσουν τον διακόπτη...

Η διοίκηση πρέπει να δώσει λόγο γιατί οι συνδικαλιστές έχουν ανάγκη τα 500.000 ευρώ και δεν έχει ανάγκη ο ηλικιωμένος, η οικογένεια με τους άνεργους γονείς, η επιχείρηση που αντιμετωπίζει την κρίση, το ρεύμα που τους κόβεται, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Πρέπει να δώσουν λόγο γιατί η πράσινη ανάπτυξη δεν προχωρά ενώ τρέχουν οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Και συνεχίζουμε να ρυπαίνουμε και δεν αναπτύσσονται οι ΑΠΕ που πάνω σε αυτές στηρίχθηκε προεκλογικά ο πρωθυπουργός... Το μόνο πράσινο που έχει αναπτυχθεί είναι ο πράσινος συνδικαλισμός ...

Αυτοί οι προβληματισμοί σε πρώτη δόση και σε δεύτερη θα έρθουν ταξίδια...


SKAI GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου