...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Δύο δηλώσεις για το τι μας περιμένει...

papandreou.jpg
Για να ξέρετε τι μας περιμένει από Δευτέρα, σε περίπτωση που ο κόσμος ψηφίσει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ , διαβάστε δύο δηλώσεις. Η μία είναι του Παπανδρέου χθες το βράδυ στην οποία αναφέρει : Πρέπει να φέρουμε σε πέρας αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Γιατί είναι η μόνη προσπάθεια που αξίζει. Είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε την πατρίδα, αλλά και για να την αλλάξουμε και να είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτήν. Ώστε το 2011, να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης.

Το 2012, να είναι η χρονιά που επιστρέφει η ανάπτυξη στη χώρα μας. Το 2013, να είναι η χρονιά που έχουμε πια απαλλαγεί από το μνημόνιο κι έχουμε βάλει γερά θεμέλια για την Ελλάδα». Η άλλη είναι σημερινή και ανήκει στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος επισημαίνει ότι «η Ελλάδα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του Ελλείμματος και των χρεών της».


Προσέξτε το παιχνίδι που παίζεται . Ο μεν Παπανδρέου είπε χθες ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική , ο δε Γιούνκερ … διευκρίνισε σήμερα ότι η πολιτική αυτή οδηγεί σε νέα πρόσθετα μέτρα κι από κοντά έρχεται ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Morgan Stanley ο οποίος προβλέπει πως θα υπάρξει χρονική επιμήκυνση της διάρκειας του Μνημονίου. Κι αυτό δεν το λέει μόνο η Morgan Stanley σήμερα. Το επεσήμανε την προηγούμενη εβδομάδα και η Goldman Sachs , ο έτερος κολοσσός των αγορών. Και οι αγορές δεν πρόκειται να ηρεμήσουν αν ο Παπανδρέου δεν δηλώσει επισήμως ότι θα τραβήξει σε βάθος χρόνου το Μνημόνιο. Τούτο άλλωστε φαίνεται και από την πορεία των spread’ s που ενώ σήμερα το πρωί έπεσαν στις 880 μονάδες , στο τέλος της ημέρας σκαρφάλωσαν ξανά στις 900. Μόνον εδώ , στο parapolitika.gr , μπορείτε να διαβάζετε το τι πραγματικά συμβαίνει και πόσο πολύ νομίζουν ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι κυβερνώντες.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου