...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull. Ο 23χρονος Γερμανός πιλότος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα σφάλματα των Αλόνσο και Ουέμπερ και πήρε την πρώτη θέση στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι και μαζί το πρωτάθλημα
 
Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα σφάλματα των Αλόνσο και Γουέμπερ και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Ο Σέμπάστιαν Φέτελ πανηγυρίζει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της ζωής του, όντας πλέον ο νεώτερος πιλότος της Formula 1 που καταφέρνει να στεφθεί πρωταθλητής. Ο 23χρονος Γερμανός, αν και δεν είχε βρεθεί ποτέ μπροστά στην κατάταξη των οδηγών καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε με την κόψη του νήματος να προσπεράσει τους αντιπάλους του και να κατακτήσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Για να γίνει αυτό, εκτός από τον εξαιρετικό αγώνα που έδωσε ο ίδιος, βοήθησε και η τύχη καθώς και η ανικανότητα των αντιπάλων του (βλέπε: Αλόνσο και Ουέμπερ) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Φερνάντο Αλόνσο, ήθελε απλά να τερματίσει πάνω από τον Ουέμπερ και να μην υπολείπεται περισσότερο από τρεις θέσεις από τον Φέτελ. Δεν τα κατάφερε όμως. Μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα χάνοντας μάλιστα από την εκκίνηση την τρίτη θέση από τον Μπάτον. Η συνέχεια ήταν καταστροφική για τον Ισπανό ο οποίος μετά την είσοδό του στα πιτ, βγήκε πίσω από τον Πετρόφ και δεν κατάφερε να τον προσπεράσει ποτέ, τερματίζοντας εν τέλει 7ος.

Μία από τα ίδια και για τον Ουέμπερ ο οποίος έμεινε κολλημένος πίσω από τον Αλόνσο, διαγράφοντας την ίδια καταστροφική πορεία στον αγώνα.

Για την ιστορία, οι δύο McLaren των Χάμιλτον και Μπάτον τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα, με τους Ρόσμπεργκ, Κούμπιτσα, Πετρόφ, Αλόνσο και Ουέμπερ να ακολουθούν.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Red Bull μετά τον τίτλο στους κατασκευαστές ο οποίος είχε εξασφαλιστεί από το προηγούμενο Grand Prix στη Βραζιλία, πήρε την πρωτιά και στο πρωτάθλημα των οδηγών. 
 
www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου