...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ναζιστές βοήθησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες


Ένα ασφαλές καταφύγιο στους ναζί προσέφεραν αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times.

Η 600 σελίδων έκθεση αναφέρει πως το 1954 ο Οτο Φον Μπόλσβινγκ, συνεργάτης του ναζιστή εγκληματία πολέμου Αντολφ Άιχμαν, εργάστηκε για CIA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μπόλσβινγκ στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχε εμπλακεί στην αποπεράτωση σχεδίων στόχευσαν στο να "απαλλαγεί η Γερμανία από τους Εβραίους".

Μέσα στην έκθεση γίνεται λόγος και το τι θα γινόταν αν γινόταν ερώτηση στον Οτο Φον Μπόλσβινγκ σχετικά με το παρελθόν του. Ο Μπόλσβινγκ θα αρνιόταν οποιαδήποτε ανάμιξη ή θα δικαιολογούσε τον εαυτό του για ελαφρυντικές περιστάσεις.


Ωστόσο, όταν ανακαλύφθηκε η σχέση του με τον ναζισμό αποφασίστηκε η απέλασή του, όμως πέθανε την ίδια χρονιά σε ηλικία 72 ετών.

Εκτός από τον Οτο Φον Μπόλσβινγκ γίνεται αναφορά και στον ναζί επιστήμονα Αρθουρ Ρούντολφ, διευθυντής του εργοστασίου εξοπλισμών Μίτελβερκ στη Γερμανία

Το 1945, εργάστηκε στις ΗΠΑ για την "Επιχείρηση συνδετήρας" όπου στρατολογούνται επιστήμονες με εργασιακή εμπειρία στη Γερμανία. Ο ίδιος μάλιστα θεωρείται ως ο πατέρας του αμερικανικού πυραύλου «Κρόνος V».

Το 2006 το υπουργείο Δικαιοσύνης εμπόδισε τη δημοσιοποίηση της έκθεση ωστόσο αργότερα στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης για να μην πραγματοποιηθεί δίκη.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου