...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Συμβασιούχοι ΕΡΤ: Άνεργοι από την 1η Ιουλίου και χωρίς ταμείο ανεργίας


Την αγωνία τους για το εάν και πότε θα εργαστούν ξανά εκφράζουν με επιστολή τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που παραμένουν… στον αέρα από την 1η Ιουλίου. Τονίζουν, στην ανακοίνωση τους, ότι δεν δικαιούνται το ταμείο ανεργίας καθώς εργάζονταν με μπλοκάκι και αναφέρουν ότι δυο φορές ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ βοήθημα από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ένωσης, ωστόσο, το αίτημα τους απορρίφθηκε χωρίς αιτιολογικό.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των συμβασιούχων της ΕΡΤ αναφέρει ότι:
«Την 1η Ιουλίου χάσαμε τις δουλείες μας 1047 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί। Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως θα βγει προκήρυξη και θα κάνει προσλήψεις. Περιμέναμε πως θα βγει η προκήρυξη τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Περιμέναμε… Τελικά η προκήρυξη βγήκε στις 20 Οκτωβρίου. Η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου. Έχει μπει για τα καλά ο Δεκέμβρης και κανένα νέο από την ΕΡΤ.
Έρχονται Χριστούγεννα και όχι μόνο δεν δουλεύουμε, αλλά ακόμη περιμένουμε να μάθουμε αν θα πιάσουμε δουλειά και πότε. Η ΕΣΗΕΑ μοιάζει να μην ασχολείται πια μαζί μας. Οι εργασιακοί εκπρόσωποι ραδιοφώνου και τηλεόρασης δεν μας εκπροσωπούν πλέον αφού δεν ανήκουμε στο δυναμικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.Είμαστε άνεργοι από την 1η Ιουλίου. Δεν δικαιούμαστε ταμείο ανεργίας, μιας και εργαζόμασταν με μπλοκάκι. Έχουμε ζητήσει δύο φορές από την ΕΣΗΕΑ να μας δοθεί ένα βοήθημα από το ταμείο αλληλοβοήθειας, αλλά το αίτημα μας απορρίφθηκε χωρίς αιτιολογικό. Ζητούμε από την ένωση μας να αναθεωρήσει την στάση της και να εξετάσει το ενδεχόμενο βοηθήματος για τις γιορτές σε όσους παραμένουν άνεργοι. Αντιμετωπίζουμε ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν είμαστε εγγεγραμμένοι στην λίστα των ανέργων της ΕΣΗΕΑ αν και έχουμε μπει στον 6ο μήνα ανεργίας! Ο παραλογισμός αυτός πρέπει να τελειώσει.Διαβάζουμε κάθε εβδομάδα τα δελτία τύπου της ΕΡΤ για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Πουθενά μια κουβέντα για τους συμβασιούχους. Πουθενά μια δέσμευση για το πότε θα πιάσουμε δουλειά. Ζητούμε μια ξεκάθαρη απάντηση από την Διοίκηση της ΕΡΤ. Πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας; Δεν έχουμε 3 και 4 θέσεις σε άλλα μέσα και απλώς περιμένουμε κάποια στιγμή… να επιστρέψουμε και στην ΕΡΤ. Δεν έχουμε γεμάτους κουμπαράδες η τραπεζικούς λογαριασμούς που μας βγάζουν μέχρι την Άνοιξη. Διεκδικούμε τις δουλειές μας τώρα.Το καλοκαίρι έφυγε, το φθινόπωρο πέρασε και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ περιμένουμε. Ελπίζουμε, πως ο χειμώνας που ήρθε να μην έχει για μας τον τίτλο “ο χειμώνας της ανεργίας και της αναμονής”».

topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου