...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εντάση και αποχωρήσεις στήν ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ...


Ένταση προκλήθηκε το Σάββατο στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, ενόψει της συζήτησης, την ερχόμενη Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Την αποχώρησή τους από το προεδρείο, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κ. Β. Μπουζούλας γγ (εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος Γ. Γαβρίλης της Αυτόνομης Παρέμβασης. Όπως είπαν έλαβαν αυτή την απόφαση, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του Γιάννη Παναγόπουλου. Ειδικότερα, ο κ. Μπουζούλας καταλόγισε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι διαπραγματεύτηκε με τον ΣΕΒ, χωρίς αυτό να είναι σε γνώση του προεδρείου.Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή την διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων των κλαδικών συμβάσεων και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από αυτές, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντά τους.


Επίσης, έκανε λόγο για εργοδοτικούς κύκλους κονδυλοφόρους και πολιτικά συμφέροντα που χτυπούν κάτω από τη μέση το συνδικαλιστικό κίνημα, με κουτσομπολιό και κατινισμό।«Δεν φοράμε κομματικά παπούτσια, δεν ακούμε την κυβέρνηση, ακούμε μόνο τους εργαζόμενους», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.Οι κ. Μπουζούλας και Γαβρίλης, που, όπως είπαν, δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τα υπόλοιπα όργανα της Συνομοσπονδίας, ζήτησαν τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου, πρόταση που απέρριψε ο κ. Παναγόπουλος υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι πρόσφατα εκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστική Κόμμα μιλά για αισχρή συμπαιγνία κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών και της ηγεσίας ΓΣΕΕ που πρέπει να αποτύχει.Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση "το έγκλημα της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και της γενίκευσης των μισθών πείνας, πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική και οργανωμένη αντίδραση όλων των μισθωτών. Τις επιχειρήσεις κλείνει η καπιταλιστική κρίση και ανταγωνισμός και η ενίσχυση των μονοπωλίων και όχι οι μισθοί και τα εργατικά δικαιώματα".
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
"Η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα και τον ΣΕΒ διαλύουν τους μισθούς, καταργούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, καταστρέφουν τις εργασιακές σχέσεις και αποσαρθρώνουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα", αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.Ακόμη, ο κ. Στρατούλης χαρακτηρίζει όσο ποτέ αναγκαία η "συγκρότηση ενός ενιαίου εργατικού και κοινωνικού μετώπου που θα θέσει ως στόχους την ανατροπή του μνημονίου και των εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών, καθώς και τη δημιουργία των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων για μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική πορεία της χώρας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου