...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο ιδρυτής της Wikileaks


Φόβο για τη ζωή τους έχουν ο ιδρυτής και οι συνεργάτες της WikiLeaks ύστερα από τις απειλές που έχουν δεχτεί μετά τη δημοσίευση απόρρητων αμερικανικών εγγράφων.

Την ίδια στιγμή, η Wikileaks μετά από ένα εξάωρο προσωρινής παύσης λειτουργίας επανήλθε, αυτή τη φορά μέσω... Ελβετίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, στην Ουάσιγκτον είναι έξαλλοι από τη διαρροή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων που περιέχουν πληροφορίες αλλά και σχόλια για αρχηγούς κρατών.

«Οι απειλές που δεχόμαστε κατά της ζωής μας, μας έχουν οδηγήσει να λάβουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις στο βαθμό που μπορούμε καθώς έχουμε να κάνουμε με υπερδυνάμεις», ανέφερε ο ιδρυτής της Wikileaks, Julian Assange, στην εφημερίδα Guardian.

Οι σουηδικές αρχές αναφέρουν πως από το διεθνές ένταλμα σύλληψης λείπουν πληροφορίες για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Τις στείλαμε. Μας ζήτησαν συμπληρωματικές πληροφορίες και τώρα τις έχουν», είπε εκπρόσωπος της Σουηδικής Δίωξης.

Παράλληλα, αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να βρουν που βρίσκεται ο Julian Assange με τον δικηγόρο του να αρνείται κατηγορηματικά να αποκαλύψει το… κρησφύγετο του πελάτη του.

«Εάν είναι σε αγγλόφωνη χώρα τότε ο συνάδελφός μου Mark Stephens θα με βοηθήσει να παλέψουμε και θα το κάνει σθεναρά», Bjorn Hurtig.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου