...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Πάγκαλος: "Κοπρίτες στο Δημόσιο"


Αστραπές και βροντές από τον Θόδωρο Πάγκαλο σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Μιλάει για "κοπρίτες" στο δημόσιο, εξαπολύει επίθεση κατά της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επιμένει ότι "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά, μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο" και προχωρά ένα βήμα στην κριτική του που ασφαλώς θα προκαλέσει συζήτηση.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος: "Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Έχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος" ,αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές:"Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Έως τότε το κόμμα θα λειτουργήσει, θα κάνει τις επιλογές του, θα χαράξει γραμμές. Εγώ είμαι 30 χρόνια σε αυτή την εκλογική περιφέρεια, δεν έχω καμία διάθεση να αλλάξω. Δεν είμαι ισόβιος ούτε αναντικατάστατος". Ο κ. Πάγκαλος τονίζει επίσης ότι "αν δεν ξεμπλέξουμε με το σταυρό προτίμησης, στην ουσία μεταρρύθμιση δεν θα κάνουμε. Θα είναι απλώς μια από τα ίδια"

Ασκώντας κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Πάγκαλος σημειώνει ότι "θα πάθουν τα ίδια, θα καθίσουν καμιά 20ετία και θα ονειρεύονται εκλογές κάθε χρονιά". Υπογραμμίζει ότι "ο μόνος ουσιαστικός συνομιλητής μας είναι ο ΛΑΟΣ. Οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. Λυπάμαι που το λέω. Όπως ξέρετε- σημειώνει ο κ. Πάγκαλος- η αντίθεσή μου με το ΛΑΟΣ είναι τεράστια, πρέπει όμως να δούμε τα πράγματα όπως είναι".

Τέλος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπολύει επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας πως "η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μία Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρημένη). Ο δε Συνασπισμός του κυρίου Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου