...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Οι Μινωικές "σφήνα" στην ΑΝΕΚ στα Χανιά

Αίτηση για την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά κατέθεσαν οι Μινωικές Γραμμές του Ομίλου Grimaldi μπαίνοντας σφήνα στην ΑΝΕΚ, ή οποία κυριαρχεί στη συγκεκριμένη γραμμή.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο Εμμανουέλ Γκριμάλντι προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να πιέσει την ΑΝΕΚ είτε να ολοκληρώσει τη συμφωνίας για την πώληση της Hellenic Seaways (HSW) είτε να μειώσει τη θέση της στην Αδριατική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ανταγωνισμός "φουντώνει" στο Αιγαίο και η αρχή γίνεται για μία ακόμη φορά από την Κρήτη.

Υπάρχουν και τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία οι Μινωικές μπορεί να κατεβάσουν και δεύτερο πλοίο στη γραμμή Πειραιά-Χανιά πιέζοντας ακόμη περισσότερο την ΑΝΕΚ.


Από τον προηγούμενο Νοέμβριο  υπάρχει εκκρεμότητα μεταξύ Ομίλου Γκριμάλντι και ΑΝΕΚ  για την ολοκλήρωση της αγοράς από τη χανιώτικη εταιρεία του 33,35%, των μετοχών της HSW τις οποίες κατείχαν οι Μινωικές.

Η ΑΝΕΚ δεν κατέβαλε την πρώτη δόση και  οι μετοχές  ξαναπέρασαν στις Μινωικές ενώ η χανιώτικη εταιρεία  έχασε την προκαταβολή ύψους 44,5 εκατ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται.

 Η ΑΝΕΚ υποστηρίζει ότι το αρχικώς συμφωνηθέν τίμημα των 125 εκατ. ευρώ δεν συνάδει με την σημερινή άσχημη κατάσταση της αγοράς.

7news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου