...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ο Καρχιμάκης ζητά οικονομικό έλεγχο για τον πρώην Δήμο Νεάπολης στο Λασίθι


Την επέκταση του διαχειριστικού-οικονομικού ελέγχου σε βάθος 12ετίας έχει ζητήσει η αρμόδια Διεύθυνση Επιθεώρησης Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και ΔΕΚΟ, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης, για τον πρώην Δήμο Νεάπολης Λασιθίου. Την επίσπευση του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου είχε ζητήσει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, με ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Καρχιμάκης έχει επισημάνει στο υπουργείο ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει τεθεί από το Δήμο Αγίου Νικολάου, από την Περιφέρεια Κρήτης και από τον ίδιο προσωπικά το αίτημα της αποστολής οικονομικών ελεγκτών για τη διενέργεια ελέγχου στον πρώην Δήμο Νεάπολης Λασιθίου, σχετικά με την αδικαιολόγητη ύπαρξη ελλείμματος που παρουσιάστηκε. «Έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπόνοιες για πλημμελή έλεγχο και αδυναμία αποκάλυψης της πραγματικής κατάστασης», αναφέρει στην ερώτηση του προς το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Καρχιμάκης και ζητεί να ενημερωθεί πότε θα αποσταλούν από την Επιθεώρηση Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών ελεγκτές για τη διενέργεια και ολοκλήρωση του ελέγχου.

Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου ενημερώνει τον κ. Καρχιμάκη ότι τον περασμένο Απρίλιο η Διεύθυνση Επιθεώρησης Νομικών Προσώπων και ΔΕΚΟ εξέδωσε εντολή διενέργειας διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στον πρώην Δήμο Νεαπόλεως και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού, ύστερα από τη μη παράδοση των χρηματικών διαθεσίμων του πρώην Δήμου Νεαπόλεως από την ταμία του Δήμου. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημερώνει εξάλλου τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ότι, κατόπιν εγγράφου του Ειρηνοδικείου Αγίου Νικολάου, με έγγραφό της η συγκεκριμένη Διεύθυνση ζήτησε από την Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης την επέκταση του ελέγχου για τα τελευταία 12 χρόνια καθώς και την επίσπευση αυτού.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου