...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Γιατροί αγόραζαν σκεύασμα με 180 ευρώ και το πουλούσαν στο Δημόσιο με 2.943!

Σε πλήθος περιπτώσεων φοροδιαφυγής και εισφοράς που ήλθαν στο φως ύστερα από ελέγχους του ΣΔΟΕ και ζημίωσαν το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αναφέρθηκε ο γ.γ. του Σώματος, Γ. Καπελέρης. Πρότεινε να γίνει ποινικό αδίκημα η αδυναμία δικαιολόγησης περιουσιακών στοιχείων στο «πόθεν έσχες».
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τεσσάρων γιατρών, οι οποίοι σύμφωνα με τον Γ. Καπελέρη "φέσωσαν"από μόνοι τους το Δημόσιο με 1,5 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έκαναν εισαγωγή σκευάσματος από το εξωτερικό, το οποίο αγόραζαν με 180 ευρώ και στη συνέχεια το πωλούσαν στον Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) αντί 2.943 ευρώ.
Επίσης, ανέφερε ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε 37 εκατ. ευρώ από τη "συενργασία" γιατρών με νοσοκομείο για εισαγωγές εμφυτευμάτων, 25 εκατ. ευρώ από συναλλαγές για προμήθεια βηματοδοτών, λόγω υπερτιμολογήσεων. Διαγνωστικό κέντρο πήρε 4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΔ για εξετάσεις και θεραπείες ασφαλισμένω που δεν έγιναν ποτέ.
Τέλος, εντοπίστηκαν εικονικές συνταγογραφήσεις γιατρών του ΙΚΑ.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου