...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γερμανός δρομέας έτρεξε 2.200 χλμ. και τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο

Την απόσταση των 2.200 χιλιομέτρων που χωρίζουν τη Χάιλμπρον από την Αθήνα διέτρεξε σε 30 ημέρες ο 50χρονος Γερμανός πρωταθλητής των υπεραποστάσεων Γιούργκεν Μένελ, ο οποίος τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο σήμερα το πρωί. Τον Μένελ υποδέχθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πάνος Γερουλάνος, ενώ στο Στρασβούργο που έκανε την πρώτη του στάση τον ξεπροβόδισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ράινερ Βίλαντ.
Παρόντες στη λιτή εκδήλωση ήταν ακόμη ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Πρέσβης και ο πρόξενος της Γερμανίας στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος που βράβευσε και αυτός το Γερμανό δρομέα για το επίτευγμά του, ενώ κότινο ελιάς μετέφερε από την Κρήτη ο Δήμαρχος Κολυμπαρίου Πολυχρόνης Πολυχρονίδης με τον οποίο στεφάνωσε τον Μένελ. 

«Είμαι ευτυχισμένος που ολοκλήρωσα την προσπάθειά μου και η υποδοχή που μου έγινε αποτελεί μια μεγάλη τιμή και τους ευχαριστώ όλους. Η συγκίνηση που αισθάνομαι είναι μεγάλη και διαχέει την ψυχή και το πνεύμα. Η άθληση είναι μια αναζωογόνηση για το σώμα ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Εμπνεύστηκα το εγχείρημα να τρέξω τα 2.200μ, από τον άθλο της Μάχης του Μαραθώνα και ήθελα να τιμήσω την επέτειο των 2.500 χρόνων», επισήμανε ο Γιούργκεν Μένελ.

Ο Γερμανός ξεκίνησε 9 ετών τον αθλητισμό και ήταν μέλος της εθνικής γερμανικής ομάδας υπερμαραθωνοδρόμων η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 100 χλμ. του 1990. Τα τελευταία 15 χρόνια, τρέχει σε καθημερινή βάση περίπου 20 χιλιόμετρα τα χαράματα μετά τις 5.30 και άλλα τόσα το απόγευμα.

Ο Μένελ σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ακολουθήθηκε από όχημα για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε αν παρουσιαζόταν οποιοδήποτε πρόβλημα θα αντικαθίστατο από άλλον δρομέα. Ο στόχος του ήταν να καλύψει τα 2.200 χιλιόμετρα σε 27 μέρες, κάτι που πρακτικά ισοδυναμεί με δυο διαδρομές Μαραθωνίου μέσα σε μια μέρα!

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στο επίτευγμα του 50χρονου Γερμανού πρωταθλητή τονίζοντας: «Το συμβολικό αυτό εγχείρημα του Γερμανού αθλητή έχει τεράστια σημασία. Τα 2.220 χλμ διαδρομής που κάλυψε είναι 50 Μαραθώνιοι μαζί. Το εγχείρημά του δείχνει τη δύναμη του ανθρώπου που εμπνέεται από τις αξίες του Μαραθωνίου».

Τον αθλητή τίμησε και ο κ. Δημάκος εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, τον οποίο όπως είπε θα προσκαλέσει η ομοσπονδία στίβου στις εκδηλώσεις που διοργανώνει για την επέτειο των 2.500 χρόνων με την ευκαιρία διεξαγωγής του 28ου κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 31 Οκτωβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου