...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μαθητικό Φεστιβάλ ελληνικού Κινηματογράφου στη Μελβούρνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Ελληνικού Μαθητικού Κινηματογράφου Μελβούρνης στο Como Palace Cinema, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.
Την εκδήλωση τίμησαν, με την παρουσία τους, ο κ. Χρήστος Σαλαμάνης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, η ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής Μαρία Βαμβακινού, η ομογενής πολιτειακή υφυπουργός Τζένη Μικάκος, επίσημοι καθώς και πλήθος κόσμου, γονέων και μαθητών που κατέκλυσε τις δύο αίθουσες στις οποίες προβλήθηκαν οι κινηματογραφικές δημιουργίες των μαθητών.

Το πρόγραμμα ήταν προϊόν της συνεργασίας του Γραφείου Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, του Φεστιβάλ «Αντίποδες» και του υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας και είχε την ευγενική χορηγία του Victorian Multicultural Commission.


Συνολικά, 21 ταινίες, διάρκειας 4 λεπτών η καθεμιά, δημιουργίες των μαθητών κρατικών κολεγίων, απογευματινών/Σαββατιανών (κοινοτικών και εκκλησιαστικών) και ιδιωτικών σχολείων της Βικτώριας, όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, καθώς και φοιτητών των τμημάτων ελληνικών σπουδών των Πανεπιστημίων της Βικτώριας, διαγωνίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες και απέσπασαν 12 βραβεία (τρία ανά κατηγορία), που συνοδεύονταν από χρηματικό έπαθλο.

Τα κριτήρια βράβευσης ήταν: α) δημιουργικότητα και φαντασία β) Ποσότητα και καταλληλότητα της γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε και γ) Τεχνική ποιότητα εικόνας και ήχου.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου