...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

«Στοπ» σε Μίκη από Μπουτάρη για ομιλία στην Αριστοτέλους!!!


Σε μείζον ζήτημα αντιπαράθεσης με τις δημοτικές αρχές της πόλης τείνει να μετατραπεί η προγραμματισμένη ομιλία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης αύριο το απόγευμα.
Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε οργανώσει με το κίνημα «Σπίθα» να μιλήσει στην πλατεία της συμπρωτεύουσας στις 7 το απόγευμα Πέμπτης και μάλιστα είχαν τυπωθεί και αφίσες όπου ανακοινωνόταν ότι -εκτός του Μίκη Θεοδωράκη- στη συγκέντρωση θα έπαιρναν το λόγο και οι Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, ο Βασίλης Πολυμένης, Επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ. της Χρηματοοικονομικής, ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Κώστας Ζουράρις.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όμως, αρνήθηκε τελικά να δώσει άδεια στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη για αύριο με την αιτιολογία ότι ήθελε να αποφορτίσει την πλατεία Αριστοτέλους από τις συγκεντρώσεις και τόνισε ότι ενδεχομένως να μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο ή μέρος της Θεσσαλονίκης.
Οι αντιδράσεις από τα μέλη του κινήματος «Σπίθα» ήταν σφοδρές ενώ αιχμηρή ήταν και η απάντηση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη με επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με… δελτίο τύπου και όχι με απ´ ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές -όπως θα ήταν φυσικό- αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον … ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης στην επιστολή κάνοντας λόγο για κατάληψη της πλατείας!
«Στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: star

1 σχόλιο:

  1. αχ ΑΓΑΠΗΤΈ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΙΚΗ,ΕΙΔΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ?
    Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΔΕΣ (ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ)ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ!!!!
    ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή