...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πίσω στα...τασάκια από σήμερα

Επιστρέφουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των εστιατορίων και στις καφετέριες, ύστερα από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Οι επιχειρηματίες ζητούν να υπάρξει μεταβατική περίοδος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν καταγράψει, τους τελευταίους μήνες, πτώση τζίρου έως και 30%.Επικαλούμενα τον σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο των μέτρων κατά του καπνίσματος στις επιχειρήσεις τους, τα μέλη τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, υπογραμμίζουν ότι δεν αμφισβητούν την ουσία του νόμου, αλλά κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη τη μεταβατική περίοδο.
Διαφορετικά, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, όπως επισημαίνουν, απειλείται η βιωσιμότητα των καταστημάτων τους.

Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχ. Τιμοσίδης, επισημαίνοντας πως ο νόμος που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή αλλάζει αντιλήψεις και νοοτροπίες και πρέπει να εφαρμοστεί για τη δημόσια υγεία, το δημόσιο καλό και για τα παιδιά μας.
"Εντείνουμε τις προσπάθειες με ενημερωτικές καμπάνιες για την εφαρμογή του, ενώ αναμένεται και συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης αυτών που πλήττονται από το νόμο, όχι όμως και η εφαρμογή του" σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου