...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια δέχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια δέχτηκε από ομάδα περίπου 30 ατόμων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέκος Αλαβάνος, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ελεύθερη Αττική" είχε προγραμματίσει για σήμερα επίσκεψη στις περιοχές από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι την πλατεία Αμερικής. Κατά την άφιξή του στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, ομάδα 30 ατόμων που βρισκόταν στο χώρο μπροστά από την εκκλησία, φώναξαν συνθήματα εναντίον του ενώ πέταξαν πέτρες, γιαούρτια και ξύλα.Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άτομα που μετείχαν στα επεισόδια, πέταξαν στον χώρο φυλλάδια της "Χρυσής Αυγής". Από τη ρίψη των αντικειμένων, προκλήθηκαν μικροτραυματισμοί υποψηφίων του συνδυασμού του Αλέκου Αλαβάνου ενώ σοβαρότερα χτύπησε νεαρή κοπέλα μέλος της κίνησης "Απελάστε το ρατσισμό".

Οι εκπρόσωποι της Ελεύθερης Αττικής κατήγγειλαν ότι η αστυνομία -η οποία ήταν παρούσα στα επεισόδια με δύναμη περίπου 50 ανδρών- δεν προστάτευσε τον Αλέκο Αλαβάνο και τους ίδιους.
Εν τω μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, προκειμένου να υπάρξει επίσημη απάντηση στα όσα καταλογίζουν στις αστυνομικές αρχές τόσο στελέχη της παράταξης "Ελεύθερη Αττική" όσο και ο επικεφαλής της.

Αλαβάνος: Υπάρχει ευθύνη της αστυνομίας
Το περιστατικό που σημειώθηκε σε βάρος τους στον Άγιο Παντελεήμονα περιέγραψε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Αλέκος Αλαβάνος. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή υπήρχε η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Όμως όπως κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με το που έφτασαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα οι μοτοσικλετιστές εξαφανίστηκαν.
Ερωτώμενος αν πιστεύει πως η αποχώρηση των αστυνομικών ήταν προσχεδιασμένη απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο. Δε λέω ότι το σχεδιάσανε.... Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχουνε πλατείες που είναι άβατο για τον κόσμο. Πιστεύω ότι η αστυνομία σε αυτή την περιοχή αποδέχεται και κομμάτια της τουλάχιστον συναλλάσσονται με τις εγκληματικές συμμορίες που υπάρχουν εκεί. Εμείς πιστεύουμε ότι σε όλους τους χώρους πρέπει να υπάρχει ελευθερία πρόσβασης. Υπάρχει ευθύνη της αστυνομίας".

Καμίνης: Τα ρατσιστικά στοιχεία έχουν πλέον αποθρασυνθεί
Πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χαρακτήρισε την Αθήνα ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Καμίνης. "Στον Αγ. Παντελεήμονα "κάποιοι" θεωρούν την πλατεία σπίτι τους, άσυλο επικίνδυνων για τη δημοκρατία ιδεών. Η επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο δείχνει ότι τα ρατσιστικά στοιχεία έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να μπει ένα τέλος στους θυλάκους βίας της Αθήνας.", ανέφερε σε δήλωσή του.

Υπόλογη η κυβέρνηση τονίζει το ΚΚΕ
Τα απαράδεκτα επεισόδια σε βάρος του Αλ. Αλαβάνου καταδίκασε με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ. "Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της", τόνισε.

Δημοκρατική Αριστερά: Απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές
"Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, από ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα", εξέφρασε και η Δημοκρατική Αριστερά. "Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας είναι απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου