...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Δυναμικές κινητοποιήσεις και στη Μ. Βρετανία

Τη «μεγαλύτερη και πιο τολμηρή» διαδήλωση στην ιστορία της Μ. Βρετανίας ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει το Συνέδριο των Εργατικών Ενώσεων, η «οργάνωση-ομπρέλα» των βρετανικών συνδικάτων, τον ερχόμενο Μάρτιο. Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει εξαγγείλει πως θα προχωρήσει σε δραστικές περικοπές των δημόσιων οικονομικών, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπονται και οι απολύσεις περίπου 500.000 μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης και θα περικόψει τις κοινωνικές δαπάνες, κατά 80 δισεκατομμύρια λίρες.Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Μ. Βρετανίας αγγίζει το 11% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με το Συνέδριο των Εργατικών Ενώσεων, TUC, που εκπροσωπεί 6,5 εκατομμύρια εργάτες, οι περικοπές θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις, ενώ υποσχέθηκε να διεξαγάγει εκστρατεία εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης.

"Το εργατικό κίνημα και η χώρα αντιμετωπίζουν την πιο σκληρή δοκιμασία μέσα σε μία γενιά" δήλωσε ο γενικός γραμματέας του TUC, Μπρένταν Μπάρμπερ, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Λονδίνο και πρόσθεσε πως "όχι μόνο έχει γονατίσει η οικονομία, όχι μόνο ο νόμος έχει γυρίσει εναντίον μας, αλλά έχουμε στην εξουσία μία κυβέρνηση, η οποία κάνει περικοπές με μία ταχύτητα, κλίμακα και αγριότητα που δεν είδαμε ποτέ πριν".

Διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια με την υποστήριξη των συνδικάτων έχουν ήδη ξεκινήσει σε πόλεις και χωριά σε ολόκληρη τη Βρετανία. Θα κλιμακωθούν με την εθνική διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου στις 26 Μαρτίου.

"Μαζί ας κάνουμε εκείνη την κινητοποίηση το μεγαλύτερο, το πιο τολμηρό και το καλύτερο γεγονός της ιστορίας μας", σημείωσε ο Μπρένταν Μπάρμπερ.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου