...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις Προβόπουλου κρατά η κυβέρνηση



Αθήνα
Αποστάσεις κρατά η κυβέρνηση από τις προτάσεις του διοικητή της ΤτΕ περί βίαιης συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και διαχωρίζει τη θέση της.

«Φυσικά και δεν είναι η θέση της κυβέρνησης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν ασπάζεται τις προτάσεις που κατέθεσε με την έκθεση της ΤτΕ, ο Γ.Προβόπουλος.

Ειδικά για το αν θα κλείσουν ΚΑΠΗ και θα συρρικνωθούν κανάλια, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, ειδικά μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι σε αυτή την έκθεση υπάρχει μια συγκεκριμένη ανάλυση της οικονομικής κατάστασης, διατυπώνονται κάποιες προτάσεις και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει, σκέφτεται, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται όλες τις προτάσεις, που κατατίθενται και αποφασίζει, όμως, πάνω στην πορεία που έχει χαράξει η ίδια».

Για το εάν θα γίνουν αποδεκτές κάποιες από τις προτάσεις Προβόπουλου, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είναι διαφορετική η θέση του κ. Προβόπουλου από εκείνη της κυβέρνησης και διαφορετικοί οι ρόλοι και φυσικά οι προτάσεις που διατυπώνονται έχουν άλλη διάσταση».

«Αυτό που λέμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι απαρέγκλιτα τηρούμε και πρέπει να τηρούμε τους στόχους μας. Εφόσον τους τηρούμε, βγαίνουν και τα νούμερα και τα δεδομένα που έχουμε», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις οικονομικές της προβλέψεις.

«Εμείς έχουμε θέσει - και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών - πολλές φορές τι σημαίνει το 2011, τι σημαίνει το 2012 και το 2013, που είναι η έξοδος από την κρίση», συμπλήρωσε.

«Δεν θα κλείσουν ΚΑΠΗ»

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν θα κλείσουν ΚΑΠΗ και θα συρρικνωθούν κανάλια, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου