...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Προβλήματα λόγω της νεροποντής στην Αττική


Η Μάνδρα και η Ελευσίνα επλήγησαν νωρίς το απόγευμα από ισχυρή χαλαζόπτωση, με συνέπεια οι δρόμοι να πλημμυρίσουν και σε πολλά σημεία να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς οι οδηγοί τους δεν μπορούσαν να προχωρήσουν από τη χαμηλή ορατότητα και τον όγκο του χαλαζιού που έπεφτε.
Τα φαινόμενα επεκτάθηκαν αργότερα και σε άλλες περιοχές της Αττικής, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω και τροχαίων ατυχημάτων.
Η οδός Πειραιώς έμεινε κλειστή για περίπου μιάμισι ώρα στο ρεύμα προς Ομόνοια, από Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε συνολικά 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Ελευσίνα, Μαγούλα, Ασπρόπυργο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Γουδί, Χαλάνδρι, Καισαριανή, ενώ επιχειρούν 30 συνεργεία.
Άντληση υδάτων πραγματοποιείται από συνεργεία της Πυροσβεστικής και σε τμήμα του νοσοκομείου Σωτηρία.
Νωρίτερα, υπερχείλισε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ο ποταμός Πηνειός στο Βαρθολομιό Ηλείας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη προκάλεσαν προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες κυρίως στο βόρειο Αιγαίο. Απαγορευτικό απόπλου εξακολουθεί να είναι σε ισχύ στο πορμείο Πρίνου - Καβάλας, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων από τον Πειραιά προς τη Σαλαμίνα.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου