...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Με ταμειακές από το Νοέμβρη στις λαϊκές οι παραγωγοί...


Πρόστιμα περιμένουν από την 1η Νοεμβρίου τους παραγωγούς που πουλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές χωρίς ταμειακές μηχανές σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που ανακοινώθηκε χθες.

Την ίδια ώρα οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Κρήτης περιμένουν την Περιφέρεια να ορίσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Κι όπως λέει ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών του νομού Ηρακλείου Παντελής Παπαδάκης, αν δεν υπάρξουν εξελίξεις αυτή την εβδομάδα, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Οι αγρότες ζητούν να εξαιρεθούν όλες οι περιοχές της ελληνικής περιφέρειας από την τοποθέτηση των ταμειακών, αφού όπου γίνονται λαϊκές εκτός από την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη τα προϊόντα πωλούνται απευθείας από τους παραγωγούς, οι οποίοι δεν μπορούν όπως λένε να αντέξουν και σε αυτό το κόστος.

Πιο συγκεκριμένα, χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση για τη χρήση των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές που προβλέπει την υποχρεωτική τοποθέτηση και την επιβολή προστίμων από την 1η Νοεμβρίου. Οι παραγωγοί θα πρέπει μετά την 1η Νοεμβρίου να καταχωρηθούν στο βιβλίο εσόδων -εξόδων, με τις λοιπές πράξεις του μήνα Νοεμβρίου και μέχρι την 15/12/2010, έσοδα ανά ημέρα και Φ.Π.Α. που αντιστοιχεί σ' αυτά, με βάση τον ημερήσιο μέσο όρο των πωλήσεων, όπως αυτές προκύπτουν από τα ημερήσια δελτία "Ζ" των ταμειακών μηχανών, που θα εκδοθούν για το χρονικό διάστημα μέχρι και τέλος Νοεμβρίου 2010, δια του αριθμού των ημερών που εργάσθηκαν.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο 6507/25-1-2008 έγγραφο του ΟΓΑ, εφόσον ο αγρότης έχει ως κύριο βιοποριστικό επάγγελμα την αγροτική οικονομία και πωλεί στη λαϊκή αγορά προϊόντα αποκλειστικά δικής του παραγωγής, κατά την θεώρηση των βιβλίων και των στοιχείων του στη Δ.Ο.Υ. προσκομίζει βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ΟΓΑ.
πηγή: Πατρίς Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου