...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αφεντικό από νωρίς ο ΠΑΟ...



Για 26 λεπτά ο Παναθηναϊκός έδειχνε εγκλωβισμένος στο αργό τέμπο, που ευνοούσε την ΤΣΣΚΑ και τα βαριά κορμιά της. Παρά τις απουσίες του Χριάπα, του Καούν, αλλά και την αποχώρηση του Σισκάουσκας που προδόθηκε από τη μέση του και αγωνίστηκε μόλις 6 λεπτά, η ομάδα του Βουγιόσεβιτς έδειχνε αποφασισμένη να ρεφάρει την οδυνηρή εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Αρμάνι.

Κάπου εκεί ο Ντρου Νίκολας, λες και τον... τσίμπησε μύγα, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, άρχισε να πυροβολεί και άνοιξε το δρόμο για την τελική επικράτηση (74-60). Το 2 στα 2 ήταν πλέον θέμα χρόνου.
«Δώστε μου την μπάλα», φώναζε ο «Ντρου» και με δύο συνεχόμενα τρίποντα έχτισε την πρώτη διψήφια διαφορά (58-47) και έβαλε φωτιά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ (15 χιλιάδες θεατές).

Το ίδιο... βιολί, ο Αμερικανός το συνέχισε και στην τελευταία περίοδο. Η άμυνα της ρωσικής αρκούδας άρχισε να ανοίγει, να χάνει τη συνοχή και τον προσανατολισμό της. Στην πορεία άρχισε να «τρώει» και αιφνιδιασμούς. Το φόρτωμα του θηριώδους (2,22 μ.) Μαριάνοβιτς ήταν ένα μεγάλο πλήγμα. Πολλοί παρατήρησαν ότι ο Βουγιόσεβιτς τον χρησιμοποιεί ως άλλο Βράνιες, εγκαθιστώντας τον σαν σκιάχτρο στο κέντρο της ρακέτας και ρισκάροντας με την απόφασή του να αφήσει πολλά ξεμαρκάριστα τρίποντα στους γηπεδούχους. Θα μπορούσε να το πληρώσει νωρίτερα, αν ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίναγε νευρικά με εκνευριστική αστοχία (1 στα 10 τρίποντα). Πάλι καλά που τελείωσε με 8 στα 24, ειδικά τη στιγμή που τα χρειαζόταν.
«Ξέρουμε πόσο σπουδαία ομάδα είναι η ΤΣΣΚΑ, με οκτώ συνεχόμενες παρουσίες σε φάιναλ φορ. Ηταν μια σημαντική νίκη που τη θέλαμε πολύ και για τον κόσμο μας. Ο κόουτς μάς ζήτησε να είμαστε πιο επιθετικοί. Από τη στιγμή που ήρθε η μπάλα στα χέρια μου έκανα απλά τη δουλειά μου», ήταν ο επίλογος του Νίκολας, ο οποίος μαζί με τον Ρομέιν Σάτο ήταν οι βασικότεροι εκφραστές των επιθέσεων. Το κατάλαβε ο Διαμαντίδης που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της οργάνωσης και άρχισε να τους «ταΐζει», κάνοντας την αποστολή τους πιο εύκολη. Θετική ήταν η συνεισφορά του Περπέρογλου, αλλά και του Μάριτς, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως ενδέκατος παίκτης, αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα στη ρακέτα στο διάστημα του «πράσινου» ντεμαράζ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τέπιτς, Μάριτς 4, Περπέρογλου 8 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 4, Σάτο 17 (2), Νίκολας 18 (4), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2.
ΤΣΣΚΑ: Κουρμπάνοφ, Μπίκοφ 2, Σμόντις 9, Σισκάουσκας 3 (1), Χόλντεν 5 (1), Βορόντσεβιτς 5(1), Λάνγκτον 9 (1), Μαριάνοβιτς 5, Σβεντ, Σοκόλοφ 2, Γκόρντον 20 (1). *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου