...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Διαμαρτυρία για το Μουσείο Ηρακλείου


Για την αδικαιολόγητη 5χρονη καθυστέρηση της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου 100νταδες Ηρακλειώτες, αγανακτισμένοι πολίτες και μαζικοί φορείς, διαμαρτυρήθηκαν χθες, Παρασκευή, στις 8।30μ।μ. έξω από το Μουσείο. του Ηρακλείου
«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι μοναδικό ως προς τα εκθέματά του, για τον μινωικό πολιτισμό. Ο λαός της Κρήτης εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης των μεταπολεμικών χρόνων δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον τον εμπαιγμό του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Με αφορμή την απαράδεκτη καθυστέρηση της μουσειογραφικής μελέτης, ο σημαντικότερος πόλος έλξης τουρισμού του νησιού μας παραμένει κλειστός.
Ενωμένοι όλοι οι Κρητικοί, διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το Μουσείο να μπορέσει να λειτουργήσει οπωσδήποτε μέσα στο 2011» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μαζί με το «Λαό της Κρήτης» συμμετέχουν οι φορείς: Δήμος Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Σύλλογος Αντιπροσώπων και Εμπόρων Αυτοκινήτων Ν. Ηρακλείου, Σύλλογος Ιδιοκτητών Διαμερισμάτων Ηρακλείου «Φιλοξενία», Ένωση Ξενοδόχων Επαρχίας Σητείας, Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Ένωση Ξενοδόχων Λασιθίου, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης, Σύλλογος Μετόχων ΟΦΗ, ΠΑΕ ΟΦΗ, Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης κ।ά।

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου