...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Πειρατές κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Κένυας

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο που μετέφερε υγραέριο (LPG), με σημαία Σιγκαπούρης, ανοικτά των ακτών της ανατολικής Αφρικής, δήλωσε σήμερα η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της πειρατείας και ένας αξιωματούχος περιφερειακής ναυτιλίας.

Ο Άντριου Μουανγκούρα του Προγράμματος Βοήθειας Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής δήλωσε πως οι πειρατές κατέλαβαν το MV York, το οποίο διαχειρίζεται ελληνική εταιρία, ανοικτά της Κένυας το απόγευμα του Σαββάτου (χθες), λιγότερο από 12 ώρες αφότου απέπλευσε από το λιμάνι της Μομπάσα.

Η ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη, EU Navfor, ανέφερε πως το πλοίο έχει 17μελές πλήρωμα, τον πλοίαρχο, που είναι Γερμανός, δύο Ουκρανούς και 14 Φιλιππινέζους και πως καταλήφθηκε σε απόσταση 50 μιλίων (80 χλμ) από τη Μομπάσα.

"Κατελήφθη στις 17:30 τοπική ώρα. Έπλεε κενό φορτίου, αφού ξεφόρτωσε στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Σιμάνζι στη Μομπάσα", δήλωσε στο Ρόιτερ ο Μουανγκούρα.

Ένας πειρατής αυτοαποκαλούμενος Χασάν δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ πως το δεξαμενόπλοιο κατευθύνεται τώρα στο Γκαράντ, μια πειρατική βάση στις ακτές της κεντρικής Σομαλίας.

www.i-reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου