...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εξαπλώνεται η χολέρα στην Αϊτή

Στο Πορτ-Ο-Πρινς, την πρωτεύουσα της πολύπαθης Αϊτής έχει φτάσει πια η χολέρα που έχει σκοτώσει πάνω 200 ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, στην πρωτεύουσα έχουν ανιχνευθεί πέντε κρούσματα τα οποία ανιχνεύθηκαν νωρίς και έχουν απομονωθεί.

Οι περιοχές όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας, που έχει πάνω από έναν αιώνα να εμφανιστεί στην Αϊτή, βρίσκονται κυρίως σε σημεία όπου ο καταστροφικός σεισμός του Ιανουαρίου έχει αφήσει τους κατοίκους να ζουν σε σκηνές, σε άθλιες συνθήκες με μολυσμένο νερό και τροφή.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 2.674 κρούσματα χολέρας έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, ενώ στήνονται συνεχώς πρόχειρα ιατρειά σε σκηνές προκειμένου να προληφθεί η ραγδαία εξάπλωση της νόσου.

Εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής Οργάνωσης Board of Trustees of Food for the Poor, δήλωσε πως οι αρχές της Αϊτής αλλά και οι διεθνείς οργανώσεις δεν κινήθηκαν γρήγορα και πλέον το ξέσπασμα της χολέρας ενδεχομένως να είναι αδύνατον να αναχαιτιστεί τόσο εύκολα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα νοσοκομεία έχουην παραλύσει από ασθενείς με χολέρα που συρρέουν προκειμένου να τους χορηγηθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αφού η χολέρα είναι γνωστό ότι σκοτώνει γρήγορα αν δεν αντιμετωπιστεί από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου