...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εγκρίνει η Κομισιόν την ανάρτηση των φορολογικών δηλώσεων στο διαδίκτυο


Θετικά τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάταξη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την ανάρτηση των φορολογικών δηλώσεων στο διαδίκτυο. Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Βήμα», η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για ζητήματα Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ αναφέρει ότι -βάσει σχετικής οδηγίας- η ανάρτηση μπορεί να συμβεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος και πως «έγκειται στα κράτη-μέλη να καθορίσουν το τι εστί το δικό τους δημόσιο συμφέρον».

Την απάντηση έστειλε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της επιτρόπου κ. Μάθιου Νιούμαν:

«Σύμφωνα με την οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων απαιτείται μια νομική βάση (άρθρο 7). Αυτή μπορεί να είναι η συγκατάθεση του ατόμου, αλλά και, επίσης, άλλα νομικά ερείσματα, όπως η νόμιμη υποχρέωση που επιβάλλεται από το κράτος ή οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος» αναφέρεται στο σχόλιο της αντιπροεδρίας.

«Στην περίπτωση των φορολογικών πληροφοριώνχρειάζεται να υπάρχει νόμιμη υποχρέωση (που θα καθοριστεί από την εθνική φορολογική αρχή) ή η αποστολή δημοσίου συμφέροντος επιφορτισμένη με τις φορολογικές αρχές, ειδάλλως τα άτομα θα μπορούσαν να αποφασίσουν να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους, ούτως ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους» σημειώνεται. «Εγκειται στα κράτη-μέλη να καθορίσουν το τι εστί το δικό τους δημόσιο συμφέρον» καταλήγει το σχόλιο.Real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου