...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Bloomberg: Απομακρύνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας από την Ελλάδα

Τα CDS (το κόστος ασφάλισης ομολόγων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας) για τα ετήσια κρατικά ομόλογα ανέρχονται στις 565 μονάδες βάσης, επίπεδο χαμηλότερο κατά 61 μονάδες, από τα CDS των 10ετών τίτλων.

Θετικό σημάδι για την πορεία της οικονομίας είναι το κόστος ασφάλισης ετήσιων κρατικών τίτλων το οποίο είναι για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, μικρότερο απ' ό,τι το κόστος ασφάλισης μακροπρόθεσμων τίτλων.

Κατά το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή αποτελεί «ένδειξη του μειωμένου κινδύνου για το έθνος που πυροδότησε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους».

«Η αλλαγή αυτή υποδεικνύει ότι οι περικοπές των δημοσίων δαπανών και τα μέτρα λιτότητας που προώθησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δίνουν χρόνο στην ώρα να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού» αναφέρει το Bloomberg επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να είναι το δεύτερο πλέον επικίνδυνο από πλευράς κινδύνου χρεοκοπίας μετά την Βενεζουέλα. Τα στοιχεία της CMA δίνουν 44% πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας.


Τα CDS (το κόστος ασφάλισης ομολόγων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας) για τα ετήσια κρατικά ομόλογα ανέρχονται στις 565 μονάδες βάσης, επίπεδο χαμηλότερο κατά 61 μονάδες, από τα CDS των 10ετών τίτλων, σύμφωνα με τα στοιχεία της CMA.

Όπως σχολιάζει αναλυτής της Conduit Capital Markets, ο Anke Richter, «το momentum για την Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ, είναι πλέον περισσότερο θετικό τις τελευταίες εβδομάδες. (Οι Έλληνες) Αποδεικνύουν στην αγορά ότι φέρνουν τάξη στα του οίκου τους και σημειώνουν καλή πρόοδο».
Αναλυτής της ολλανδικής F&C Asset Management αναφέρει ότι το κλίμα έχει αναστραφεί λιγάκι αναφορικά με την Ελλάδα. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι το εξετάζουν από τη θεμελιώδη πλευρά του».

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου