...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Ετοίμαζαν τετραπλή τρομοκρατική επίθεση σε πρεσβείες


Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και εδώ και λίγες ώρες αποκαλύπτεται ένα σχέδιο τετραπλής τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι δυο συλληφθέντες, 22 και 24 χρονών, είχαν επάνω τους ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες. Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες φορούσε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύλληψή τους, έγινε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, στις 11.47, στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι. Παραλήπτης ήταν η πρεσβεία του Μεξικού. Η υπάλληλος τραυματίσθηκε ελαφρά στα δάχτυλα.


Μέχρι να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών οι αστυνομικοί ακολουθούσαν βήμα - βήμα την πορεία των δεμάτων και τα εξουδετέρωναν με αποτέλεσμα η περιοχη του Παγκρατίου να γίνει απαγορευμένη ζώνη!

Αμέσως μετά την σύλληψή τους με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε επάνω τους, εντοπίσθηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα. Ο μηχανισμός αυτός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή τους είχαν ως παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, και εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.
Οπως δήλωσε στο Newsit υπάλληλος της εταρείας, ο ένας από τους δυο δράστες μπήκε στην εταιρεία και ζήτησε να σταλεί ο φάκελος στην πρεσβεία της Ολλανδίας. Η υπάλληλος του είπε οτι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να δώσει τα στοιχεία του. Εκείνος αρνήθηκε και τελικά προκειμένου να αφήσει τον φάκελο έδωσε μόνο ένα τηλεφωνο. Η συμπεριφορά του έβαλε σε υποψίες την υπάλληλο, η οποία κάλεσε την αστυνομία που βρισκόταν εκεί κοντά.

'Ετσι λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ περνούσαν χειροπέδες στους δυο άνδρες.


Αποκλεισμένη η οδός Σπ. Μερκούρη ΦΩΤΟ NEWSIT
Αποκλεισμένη η οδός Σπ. Μερκούρη ΦΩΤΟ NEWSIT

Η έκρηξη στην πρώτη εταιρεία ταχυμεταφορών

'Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Στις 11.40 ο 22χρονος μπήκε στην εταιρεία προκειμένου να παραδώσει έναν φάκελο για αποστολή στην συμβολή των οδών Ευφρονίου και Αστυδάμαντος στο Παγκράτι.

Ο συλληφθείς, απλά άφησε τον φάκελο στον πάγκο και πριν προλάβει η κοπέλα να του δώσει απόδειξη παραλαβής εκείνος έφυγε βιαστικά. Η κοπέλα τότε πήρε τον φάκελο στα χέρια της και κατάλαβε οτι κάτι ύποπτο συμβαίνει γιατί ήταν έντονη η μυρωδιά της πυρίτιδας.
Το πέταξε από τα χέρια της και τότε έγινε η έκρηξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος δράστης είχε περάσει από την ίδια εταιρεία και την περασμένη Τετάρτη ζητώντας πληροφορίες για το πως μπορεί κανείς να στείλει δέματα.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν οτι έκρηξη δεν ακούστηκε αλλά είδαν καπνό να βγαίνει από το υπόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου