...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Σε… καραντίνα η Ελλάδα! Αναστολή της αλληλογραφίας προς το εξωτερικό..


Στην αναστολή όλων των μεταφορών αλληλογραφίας και δεμάτων προς το εξωτερικό προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά από εισήγηση της ελληνικής αστυνομίας, λόγω της ανεύρεσης παγιδευμένων δεμάτων που έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.

Η αναστολή θα ισχύσει για ένα 48ωρο με σκοπό τον επανέλεγχο ολόκληρης της αλληλογραφίας που βρίσκεται σε διαδικασία αναχώρησης για προορισμούς του εξωτερικού.


Πακέτο που είχε σταλεί στον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και εντοπίστηκε σε μεταγωγικό αεροσκάφος της μεταφορικής εταιρίας TNT, που είχε απογειωθεί από την Αθήνα, "έπιασε φωτιά" όταν το άνοιξαν οι αστυνομικοί που το έλεγχαν, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa και ανέφερε πηγή των ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα Τετάρτη.

Η ιταλική αστυνομία ακολουθούσε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για το ύποπτο πακέτο στο αεροδρόμιο στην Μπολόνια, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση προς το Παρίσι με ενδιάμεσο σταθμό στη Ρώμη, όταν οι αρχές ειδοποιήθηκαν ότι μετέφερε ύποπτο πακέτο για τον ιταλό πρωθυπουργό.

Το δέμα ανεφλέγη χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, μετέδωσε το Ansa.

"Η αστυνομία βρήκε το πακέτο που είχε σταλεί στον Μπερλουσκόνι κι έπιασε φωτιά ενώ το έλεγχε" ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή των Ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας.

"Η εκρηκτική ύλη είναι ακόμα άγνωστη και βρισκόμαστε στη διαδικασία της επαλήθευσης. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι θα μπορούσε να είναι ένα πακέτο παρόμοιο με εκείνο το οποίο εστάλη στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ" προσθέτει.

Ο αποστολέας είναι άγνωστος, ενώ το πακέτο ταχυδρομήθηκε μέσω μιας ελληνικής εταιρίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ελληνική αστυνομία είχε ειδοποιήσει σχετικά με τ ο ύποπτο πακέτο και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Μπολόνια λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα κι οδηγήθηκε σε ειδική ζώνη του αεροδρομίου που είχε αποκλειστεί.



Η αστυνομία τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού μετά τα μπαράζ παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων που έχουν εντοπιστεί.

Την Τρίτη, άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποίησαν ελεγχόμενες εκρήξεις σε δύο δέματα, τα οποία βρέθηκαν στο εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" και κρίθηκαν ύποπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα δέμα προοριζόταν για τα γραφεία της Europol και το άλλο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στην κυβέρνηση καταγράφεται έντονος προβληματισμός για την αρνητική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ την κατάσταση επιτείνει η είδηση ότι το δέμα με τα εκρηκτικά που εντοπίστηκε στην καγκελαρία της Γερμανίας είχε αποσταλεί προ δύο ημερών από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου