...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Σκέφτηκαν -λέει- ακόμη και αναβολή β' γύρου, για πρόωρες!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ

Αμεση σύνδεση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής «με τη νομιμοποίηση πολιτικών επιλογών και πράξεων της κυβέρνησης, που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και δεν συνάδουν και με την ιδεολογία του», έκανε χθες η κυβέρνηση, επιμένοντας στην απειλή των πρόωρων εθνικών εκλογών αν οι υποψήφιοί της ηττηθούν.

«Είναι μια ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές να επανανομιμοποιηθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στην κυβέρνηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε ότι παρότι η κυβέρνηση διαθέτει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν έχει πρόθεση να πάει σε εκλογές, όμως «πάνω απ' όλα βάζει το συμφέρον της χώρας»!


Στο μεταξύ οργίασαν χθες οι φήμες ότι σε κάθε περίπτωση όλα είναι έτοιμα για τις πρόωρες εκλογές και ότι αν χρειασθεί, θα αναβληθεί και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, ούτως ώστε να γίνει τον Δεκέμβριο μαζί με τις εθνικές εκλογές. Σενάριο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από το Σάββατο.
Ωστόσο κυβερνητικός παράγοντας διέψευσε αυτή την περίπτωση. Μας είπε ότι ο δεύτερος γύρος θα γίνει κανονικά, ακόμα κι αν εξαγγελθούν εκλογές για τον Δεκέμβριο.
Προβληματισμός

Επιβεβαίωσε όμως ότι στο Μαξίμου υπήρξε προβληματισμός πριν από πολλές μέρες για το αν θα πρέπει να αναβληθεί ο δεύτερος γύρος στην περίπτωση που μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακή εξαγγελθούν πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο ίδιος παράγοντας επέμενε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπλοφάρει όταν λέει ότι αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο, θα μιλήσει ο λαός, γιατί , όπως μας είπε, «θέλει καθαρή εντολή και δεν μπορεί να σέρνεται όταν θα χρειασθεί στους επόμενους μήνες να πάρει δύσκολες αποφάσεις...». Πάντως στην Ιπποκράτους αρχίζουν να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα φτάσει τελικά σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να κινείται σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς. Απόψε θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πάτρα, ενώ αύριο θα κλείσει -για την ώρα- την εκστρατεία με συγκέντρωση στην Αθήνα, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου