...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

δελτίο τύπου

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ, ΗΤΑΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ

η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 37 χρόνια μετά, το μήνυμα του πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που όλοι οι εργαζόμενοι ζουν με το φόβο της απόλυσης που καταργούνται ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και παγιώνονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις.

Η ανεργία όλο ένα να αυξάνεται, ενώ εμπορευματοποιείται παραπέρα η υγεία. Το σχολείο θα λειτουργεί ως επιχείρηση. Εμείς λέμε ότι σήμερα ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν . Ο Νοέμβρης του '73 μας διδάσκει ότι η Ιστορία πάει μπροστά μόνο με την ταξική πάλη και όχι με τη συναίνεση και την υποταγή. Είμαστε σίγουροι ότι η ανάγκη και η οργή θα φέρουν νέους μεγάλους ξεσηκωμούς,

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις π.α.με. –πασεβε –πασυ- μας- Ομάδες γυναικών. Καλούμε τους συναδέλφους μας να αποδοκιμάσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ που τόσα χρονιά θέλουν να παρουσιάζουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου σαν μνημόσυνο και οδηγούν στον εκφυλισμό τις κινητοποιήσεις και τα πραγματικά μηνύματα που έγραφαν οι κολόνες έξω από το κτίριο: «’Έξω αι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ» . Τις διεκδικήσεις που έγιναν από το λαό, με ταξική πάλη κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εναντία στην αντιλαϊκή, φασιστική πολιτική της χούντας των συνταγματαρχών, και το βαθύ και επίκαιρο ακόμα και σήμερα μήνυμα «όταν ο λαός θέλει μπορεί »

Εργαζόμενες εργαζόμενοι νέοι και νέες κάντε τώρα την αγανάκτηση σας δύναμη, ελάτε τώρα στο δρόμο του αγώνα με σύνθημα « την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» . η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου που στηρίζει και μάχεται στο πλευρό του π.α.με, θα δώσει δυναμικό παρών με τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση των λαϊκών φορέων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010 6:30 μμ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου