...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ποινικές διώξεις σε μαθητές & γονείς για τις καταλήψεις


Με την αυστηρή τήρηση του νόμου επιδιώκεται η άμεση διακοπή των καταλήψεων, που φουντώνουν στα σχολεία του Ηρακλείου. Με έγγραφό του προς τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώνει πως θα κινήσει τις διαδικασίες για την άσκηση διώξεων σε μαθητές και γονείς μαθητών σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.
Με ποινικές διώξεις σε μαθητές και γονείς προειδοποιεί ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, στην προσπάθεια άμεσης διακοπής των καταλήψεων στα σχολεία, προκειμένου η σχολική κοινότητα να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς।
Νωρίς σήμερα το πρωί ο Εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, μέσω του οποίου ενημέρωσε ότι θα κινηθούν πάρ’αυτα όλες οι διαδικασίες για την άσκηση ποινικών διώξεων σε μαθητές και γονείς μαθητών των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.
Οι διώξεις προβλέπονται από το νόμο, ενώ ήδη υπάρχει προηγούμενο, καθώς στις περυσινές καταλήψεις ασκήθηκαν διώξεις σε μαθητές και γονείς στη Θεσσαλονίκη.
εν τω μεταξύ, ολοένα και περισσότερα σχολεία του Ηρακλείου «μπαίνουν στο χορό» των καταλήψεων. Χθες, παρέμειναν κλειστά το 1ο και το 4ο Γυμνάσια, τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 11ο, 13ο Λύκεια, το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, το 3ο ΕΠΑΛ, το ΕΠΑΛ Μοιρών και απείχαν από τις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των αθλητικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου