...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Ανοίγει η Σπιναλόγκα την Κυριακή...


Ανοίγει η Σπιναλόγκα την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης μετά από επικοινωνία του με τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη και τη διευθύντρια της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Γωγώ Μοσχόβη.
Όπως αναφέρει ο κ. Κουνενάκης: 'Έγινε αποδεκτό το αίτημα που έχει υποβληθεί για το άνοιγμα της Σπιναλόγκα από 28-11-2010 έως 28-2-2011.
Ο χώρος θα φυλάσσεται από έναν μόνιμο φύλακα της 13ης Εφορείας και από δύο φύλακες που θα εξασφαλίσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λασιθίου.
Ο χώρος θα λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα καθώς επίσης και από 22-12-2010 έως 6-1-2011 εξαιρουμένων των επισήμων αργιών. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
Εάν υπάρχουν οργανωμένα γκρουπ και μεγάλες ομάδες ατόμων μπορούν να επισκέπτονται τη Σπιναλόγκα κατόπιν συνεννοήσεως με τη 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Μετά από επικοινωνία με τους επαγγελματίες, οι οποίοι πραγματοποιούν τα δρομολόγια προς το νησί, θα υπάρχουν διαθέσιμα καΐκια από την Πλάκα, την Ελούντα και τον Άγιο Νικόλαο τις συγκεκριμένες ημέρες.
Η Σπιναλόγκα θα λειτουργήσει κανονικά από 1ης Μαρτίου 2011, όπου θα μπορούν να ικανοποιηθούν και οι ανάγκες των μαθητικών εκδρομών'. Ο κ. Κουνενάκης τόνισε ιδιαιτέρως τη σημασία αυτής της εξέλιξης η οποία οφείλεται κυρίως στη συνδιαχείριση της τοπικής κοινωνίας του νησιού και του Υπουργείου Πολιτισμού.
«Επιδιώκουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες τις συγκεκριμένες ημέρες, ώστε να ενισχυθεί η ευρύτερη τοπική οικονομία. Στόχος μας είναι οι επισκέπτες να βρουν ανάλογες υποδομές τόσο ξενοδοχειακές όσο και εστίασης σε προσιτές τιμές και σε άριστη ποιότητα. Η ανταπόκριση μας θα είναι χρήσιμη όσον αφορά την αξιοποίηση του ενδιαφέροντος που υπάρχει αυτή την περίοδο ώστε να επενδύσουμε με μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες να ετοιμαστούν και να προσφέρουν ότι καλύτερο στους επισκέπτες που αναμένουμε με το άνοιγμα του 'νησιού'», δήλωσε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου