...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα αποφασίζει για τις κινητοποιήσεις της η ΠΝΟ


Έως τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης θα συνεχιστεί, όπως είχε προγραμματιστεί, η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ναυτικών, ενώ η ομοσπονδία αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα προκειμένου προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων της

Χθες σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης που δημιουργήθηκε με παραγωγούς στην Κρήτη, έφθασαν το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας μόνο φορτηγά με προϊόντα, τα πλοία «Κρήτη 1» της εταιρίας «Αιγαίον», το «Φαιστός Παλλάς» των «Μινωϊκών» και το «Λατώ» της «ΑΝΕΚ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία αυτά πραγματοποίησαν τα δρομολόγια μετά από συμφωνία των παραγωγών της Κρήτης με ναυτεργάτες των πλοίων.

Στο μεταξύ ένα ακόμη πλοίο με ευπαθή προιόντα αναχώρησε χθες βράδυ με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, αυτή τη φορά από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οι ναυτεργάτες ανέφεραν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο δρομολόγιο με τα πλοία αυτά, μέχρι τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ.

Με αφορμή έγγραφο που της εστάλη από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, το οποίο αναφέρει ότι «η απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα», ωστόσο κάνει λόγο για «διάθεση του αναγκαίου προσωπικού των πλοίων προς μεταφορά προσώπων και αγαθών για αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου», η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία διεμήνυσε χθες ότι η απόφαση για συνέχιση της απεργίας όπως έχει προγραμματιστεί ισχύει στο ακέραιο।

πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου