...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Επαναπρόσληψη εργαζομένου σε ιδιωτική επιχείρηση του Ηρακλείου, με δικαστική απόφαση...


Εκδικάστηκε χθες, στο μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, η αίτηση για λήψη ασφαλιστικών μέτρων εργαζόμενου, που απολύθηκε εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τον εργαζόμενο, αφού η προσωρινή διαταγή, υποχρεώνει την διοίκηση του Ιατρικού Κρήτης στην επαναπρόσλήψη του, με του ίδιους όρους όπως και πριν την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του, παρά τους ισχυρισμούς του εργοδότη ότι η απόλυση έγινε για οικονομικοτεχνικούς λόγους.
Σε ανακοίνωσή του, το εργατικό κέντρο Ηρακλείου αναφέρει: “Θεωρούμε πως η παραπάνω περίπτωση αποδεικνύει περίτρανα, ότι υγιείς επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση, επιχειρούν την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως αυτά απορρέουν από το σύνταγμα, όπως το δικαίωμα του «συνδικαλίζεσθε». Η δημιουργία σωματείου για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές πολυκλινικές – πολυιατρεία του Νησιού μας είναι πλέον γεγονός και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν το σωματείο τους με σκοπό την προστασία των μελών σε αυτό το σκληρό εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα μας.”
Αναμφίβολα θετική εξέλιξη η δικαστική αυτή απόφαση, που ελπίζουμε να βάλει φρένο στις αναίτιες απολύσεις εργαζομένων στο Ηράκλειο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα। Γιατί με πρόσχημα την κρίση, πολλοί θα θέλουν να ξεφορτωθούν αυτούς που τους “ενοχλούν”…
πηγη: antipaloi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου