...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

«Γκάζι» στη βιομηχανική ανάκαμψη της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο

Στο υψηλότερο σημείο από Μάρτιο 2008 η αύξηση εργοστασιακής απασχόλησης

Οι βιομήχανοι της Ευρωζώνης αύξησαν την παραγωγή τους τον Οκτώβριο ταχύτερα απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση έρευνας, ενώ Ισπανία και Ιρλανδία ανακάμπτουν, με την Ελλάδα να συνεχίζει να παλεύει.

Ο δείκτης ΡΜΙ αγορών προμηθειών της Markit για την βιομηχανία της Ευρωζώνης εμφανίζει άνοδο σε 54,6 μονάδες τον Οκτώβριο (54,1 η προηγούμενη εκτίμηση) και σαφώς υψηλότερα των 53,7 μονάδων του Σεπτεμβρίου. Οποιαδήποτε μέτρηση που δίνει πάνω από 50 μονάδες ισοδυναμεί με ανάπτυξη.

Η έρευνα έδειξε πως τα εργοστάσια σε όλη την Ευρωζώνη αύξησαν τον περασμένο μήνα τις προσλήψεις τους με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο του 2008. Όμως, ανησυχητικό παραμένει το γεγονός της αυξανόμενης απόκλισης στους ρυθμούς ανάκαμψης μεταξύ των χωρών-μελών.
Η Γερμανία για άλλη μία φορά ηγείται της ανόδου με την ανάπτυξη να επιταχύνεται και ενώ η Ισπανία επέστρεψε σε θετικό έδαφος, η επέκταση στη Γαλλία ήταν μέτρια καθώς η παραγωγή επιβραδύνθηκε σε χαμηλό 14 μηνών.
Η ελληνική παραγωγή παρέμεινε σε υφεσιακή κατάσταση με την κάμψη να εντείνεται καθώς παραγωγή, απασχόληση και παραγγελίες μειώθηκαν, την ίδια ώρα που η Ιρλανδία επέστρεψε σε μέτρια ανάκαμψη.
Οι χρηματιστηριακές αγορές ελάχιστα αντέδρασαν στα αποτελέσματα αυτά.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου