...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πυρήνες της Φωτιάς εναντίον Σαρκoζί

Δύο νεαροί, ηλικίας 24 και 22 χρόνων, εκ των οποίων ο ένας είχε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς” (οργάνωση με τις βόμβες κατσαρόλες), επιχείρησαν να στείλουν τρία παγιδευμένα δέματα με εκρηκτικά. Το ένα είχε προορισμό την Πρεσβεία του Μεξικού, το δέυτερο της Ολλανδίας και το τρίτο τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Το μεσημέρι ο ένας νεαρός επιχείρησε να ταχυδρομήσει ένα από τα δέματα μέσω εταιρείας  courier, στην οδο Μερκούρη στο Παγκράτι,στην Πρεσβεία του Μεξικού. Η υπάλληλος της εταιρείας αναγνώρισε στο πρόσωπο του νεαρού κάποιον, ο οποίος πριν από δύο μέρες έκανε παράξενες ερωτήσεις για αποστολή δέματος στο εξωτερικό. 
Του ζήτησε στοιχεία αποστολέα του δέματος και τότε εκείνος πέταξε το δέμα κάτω και έφυγε. Με την πτώση του δέματος, εξερράγη ο μηχανισμός και τραυματίστηκε η υπάλληλος. Ψύχραιμη όμως ειδοποίησε την άμεση δράση, δίνοντας ακριβή περιγραφή για ένα άτομο με τζιν, μαύρο μπουφάν και περούκα. Τα επόμενα λεπτά άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, εντόπισαν δύο νεαρούς που ταιριαζαν στην περιγραφή και τους ακινητοποίησαν. Οι νεαροί ακινητοποιήθηκαν και ζήτησαν μάλιστα από τους αστυνομικούς να μην τους κουνάνε γιατί μετέφεραν  εκρητκικά που μπορούσαν να ανατιναχτούν. Οι νεαροί φορούσαν πράγματι περούκες. Πάνω τους βρέθηκαν δύο πιστόλια GLOCK, πέντε γεμιστήρες, ένα αλεξίσφαιρο και δέμα με παραλήπτη τον Νικολά Σαρκοζί.
 
Μετά τη σύλληψή τους αποκάλυψαν πως είχαν ταχυδρομήσει μέσω των ΕΛΤΑ στην Αστυδάμαντος στο Παγκράτι, έναν ακόμη μηχανισμό στην Ολλανδική πρεσβεία. Το δέμα βρέθηκε έγκαιρα και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.
Για τον ένα από τους νεαρούς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ δακτυλικά αποτυπώματα του δεύτερου είχαν βρεθεί σε μία από τις γιάφκες, σε κινητά όμως αντικείμενα και έτσι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία.

Πηγή: www.koutipandoras.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου