...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝ.: Δεν θα γίνουμε ντεκόρ


Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σε σχέση με τις επικείμενες συναντήσεις πολιτικών αρχηγών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η κυβέρνηση έφερε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, το νομοσχέδιο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και διαμορφώνει τοπίο ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις. Αυτό το νομοσχέδιο θα συζητηθεί μόνο το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης στην εθνική αντιπροσωπεία.
Την ίδια μέρα, σε μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού και με προφανή σκοπό να δημιουργήσει κλίμα και εικόνα συναίνεσης, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς για διαβούλευση που αφορά στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Εμείς είχαμε, μόλις πριν δύο μέρες, τοποθετηθεί αναλυτικά για τα θέματα της Ε.Ε. και ειδικά για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. Η πίεσή μας απέδωσε και σήμερα και ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τα αποτελέσματά της.
Η τοποθέτησή μας, όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις επικείμενες συναντήσεις, είναι παραπάνω από σαφής.
Δεν πρόκειται η αριστερά να γίνει ντεκόρ σε ένα κακόγουστο σκηνικό ακριβώς την ώρα που κρίνεται το εργασιακό μέλλον των επόμενων γενεών.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ζητήσει μετακίνηση της συνάντησης σε άλλη μέρα της επόμενης εβδομάδας και την, αυτονόητη σε κάθε ομαλώς λειτουργούσα δημοκρατία, παρουσία του πρωθυπουργού το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή. Επιμένουμε και αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου