...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Μετά τον ευρω-εβραϊκό ζυγό ο Παπανδρέου ετοιμάζει να μας φορέσει και Τούρκικο φέσι
Χθες, ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, εξέπληξε τους πάντες που "αγωνιούσαν" στο τι δώσει στον Γιώργο Παπανδρέου σαν δώρο.... Προσέφερε στον Γιώργο Παπανδρέου ένα χειμερινό τζάκετ και... χιονοπέδιλα του σκι!!!
Γιατί άραγε; Μήπως το δώρο του τούρκου πρωθυπουργού ήταν συμβολικό; Μήπως ήθελε να πει στον Γιώργο Παπανδρέου πως πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται, επειδή πολύ σύντομα θα... πάρει τα βουνά, για να μπορέσει να σωθεί;

Η μυστική διπλωματία συνεχίζεται...
Στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, το οποίο θα συνεδριάσει το Μάρτιο, παραπέμφθηκαν ουσιαστικά όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως φέρεται να συμφωνήθηκε στη συνάντηση Παπανδρέου-Έρντογαν νωρίτερα στο Ερζερούμ. Τώρα, ποιο είναι αυτό και κάθε πότε συνεδριάζει θα σας γελάσουμε...
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπήκαν σε ουσιαστικές λεπτομέρειες, αλλά όλα τα ζητήματα θα βρίσκονται «υπό παρακολούθηση» και εξουσιοδότησαν γι' αυτό τους δύο υπουργούς Εξωτερικών να προχωρήσουν σε κατ' ιδίαν συναντήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος.
Προφανώς ο Γ.παπανδρέου δεν αισθάνεται ακόμα έτοιμος να ανακοινώσει αυτά που έχει συμφωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του.


Παπανδρέου: Στηρίζουμε την Τουρκία στον αγώνα της για ανάληψη των Ολυμπιακών του 2020
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα θα στηρίζει την διεκδίκηση από την Τουρκία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Το δήλωσε ο πρωθυπουργός, στον χαιρετισμό του στο στάδιο του Ερζερούμ. «Η Ελλάδα», είπε, «θα είναι στο πλευρό της Τουρκίας για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, καθώς και ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμη να προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία από τους δικούς μας Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004».

Γ. Παπανδρέου: Αποφασίσαμε να υπερβούμε τις προκαταλήψεις του παρελθόντος
Πρόσκληση στην Τουρκία να συμμετάσχει στο χτίσιμο ενός κόσμου "μακριά από άγονους ανταγωνισμούς του παρελθόντος", απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού για τα εγκαίνια του σταδίου Cemal Gursel. Στο στάδιο θα διεξαχθεί η χειμερινή Πανεπιστημιάδα.
"Τιμούμε την πλούσια ιστορία μας, αλλά αποφασίσαμε οι δύο πλευρές να υπερβούμε τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Και λάβαμε τολμηρές πρωτοβουλίες, για να σπάσουμε το φράγμα της προκατάληψης, που χώριζε τους δύο λαούς μας", ανέφερε ο πρωθυπουργός για τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση Ερντογάν.
"Το δυναμικό της περιοχής μας είναι τεράστιο, αλλά και η δύναμη της συνεργασίας μας είναι εξίσου τεράστια", συμπλήρωσε και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την Τουρκία।

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου