...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Για δεύτερη ημέρα στα "χαρακώματα" ο Γκλέτσος

To είπε και το έκανε ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απ. Γκλέτσος, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη μέρα στο σημείο των διοδίων της Πελασγίας, όπου τη Δευτέρα (10/01) γκρέμισε με μηχανήματα του Δήμου τις προστατευτικές μπάρες. Οι μπάρες επανατοποθετήθηκαν στα διόδια μετά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων, που διαμαρτύρονται για την καταβολή του αντιτίμου, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος θα έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, καθώς σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας για την παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (11/01) ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε λοιπόν στο ίδιο σημείο, προκειμένου να “ξηλώσει” εκ νέου τις μπάρες, ώστε να δημιουργηθεί παράπλευρος δρόμος, από τον οποίο οι κάτοικοι της Φθιώτιδας θα έχουν ελεύθερη διέλευση, χωρίς να πληρώνουν διόδια.

“Την Τρίτη το πρωί στις 8:00 θα είμαι πάλι εκεί έχοντας κατοίκους στο πλευρό μου. Μας κοροϊδεύουν. Δεν μπορεί ο φτωχός αγρότης που διανύει ακόμη και 10-20 φορές την ίδια απόσταση για να πάει στο λιοτρίβι του να πληρώνει κάθε φορά 2,60 ευρώ”, δήλωσε ο ίδιος, σχολιάζοντας την είδηση της παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας.


“Πήγαμε με συνεργεία του δήμου και εντοπίσαμε ήδη έτοιμους, δημοτικούς δρόμους. Εμείς απλώς βγάλαμε τους πασσάλους”, υπογράμμισε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το σημείο των διοδίων βρίσκεται στη μέση του δήμου, ως εκ τούτου η υπόθεση αυτή αφορά περίπου 3.000 ανθρώπους.
Σημειώνεται, πως οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο για να μετακινηθούν εσωτερικά στο δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια.
Στους κατοίκους της περιοχής έχουν δοθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης μόνο από τα διόδια της Πελασγίας, αλλά για ένα μικρό διάστημα είχαν ακυρωθεί.
Πριν λίγες ημέρες άρχισαν να ισχύουν και πάλι οι συγκεκριμένες άδειες, ωστόσο, όπως αναφέρει το Βήμα online, η εταιρεία στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της εθνικής οδού, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κάνει πλέον δεκτές τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης που είχε παραχωρήσει- και η ισχύς των οποίων έληξε τη Δευτέρα (10/01).

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου